Zbog pobede Srbije Nadalu se drma prvo mesto! Evo kako Novak može da ga prestigne!

Autor:

Sport

13.01.2020

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je na ATP kupu u Australiji vodio Srbiju do prve titule u istoriji, a uz to je osvojio i 660 bodova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pokazao da je najbolji na betonu

Sa druge strane Rafael Nadal je osvojio tek 250 bodova, što je manje i od našeg drugog reketa Dušana Lajovića koji je došao do 265 poena.

Sa ovim rezultatom Rafael Nadal je došao do 10.235 bodova, a Novak je ostao drugi sa 9.715. To znači da je trenutna prednost Nadala 520 bodova, On brani finale Australijan Opena, dok Novak brani titulu osvojenu prošle godine.

Ovo praktično znači da Novak mora da osvoji turnir, a Nadal bi sa porazom u polufinalu izgubio 480 bodova i tako bi se razlika smanjila na 40 bodova, ali bi Nadal i dalje bio prvi.

Dakle – da bi Novak prestigao Nadala posle Australije potrebno je da osvoji turnir, a da Nadal ne stigne do polufinala.

Posle Australije Nadal je odigrao turnir u Akapulku i Indijan Vels na kojima je skupio 645 bodova, dok je Novak igrao samo Indijan Vels na kome je uzeo samo 45 bodova.

Tako da ukoliko odbrani titulu u Australiji sve će zavisiti od Novaka – ukoliko dovoljno dobro odigra Indijan Vels i eventualno Akapulko – prvo mesto će biti njegovo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading