Istorija: Veliki Novak i strašni Viktor doneli Srbiji prvu titulu ATP kupa!

Autor:

Sport

12.01.2020

14:08 >> 15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak, Dušan, Viktor i Nikola. Ovo su imena članova najboljeg svetskog teniskog tima, pošto su Đoković, Lajović, Troicki i Ćaćić osvojili prvi ikada održani ATP kup. Srbija je pobedila Španiju u finalu sa 2:1 i tako ušla u istoriju!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šampioni!

U prvom meču dana Roberto Bautista Agut je savladao Dušana Lajovića, ali je onda na 1:1 izjednačio Novak pobedom nad Rafaelom Nadalom. 

Naš dubl je pobedim 6:3, 6:4 doneo prvu titulu ATP kupa ikada upravo Srbiji! 

Naš tim je u ovaj meč ušao jako loše, pošto je na servis Novaka Đokovića Španija uspela da uzme brejk. Prva dva gema na španski servis uzeli su naši protivnici bez izgubljenog poena i delovalo je da idu ka laganoj pobedi.

Potom su naši teniseri popravili servis, a Viktor Troicki je zaigrao jako agresivno. Novak je pogađao neverovatne udarce sa osnovne linije i prvo je došlo izjednačenje, a potom i još jedan brejk na servis Karenja Buste.

Drugi set je krenuo fenomenalno za naš tim. Posle nekoliko sjajnih udaraca došlo je do tri brejk lopte, a prve dve su Španci spasili. Potom je iskusni Felisijano Lopez poklonio brejk Noletu i Viktoru duplom servis greškom.

Troicki je u drugom gemu sjajnom igrom na mreži i sa jednom fenomenalnom procenom doneo vođstvo od 2:0 našem timu. Ovo je bio sedmi uzastopni gem koji je Srbija dobila, a od toga su tri bila brejka, no nije se moglo do još jednog i Španija je smanjila na 2:1.

Potom se igralo gem za gem, a pri rezultatu 3:2 za Srbiju igrao se odlučujući poen. Ipak na drugi servis Đokovića nije bilo rešenja i Srbija je uspela da odbrani svoj servis. Vrlo su lako naši teniseri branili svoj servis u narednim gemovima,

Novak je dobio šansu da servira za pobedu Srbije i dokazao je zašto je najbolji na svetu. Srbija je osvojila prvi ATP kup u istoriji!

II SET: 

6:4 Srbija je osvojila ATP kup!

5:4 Vrlo je brzo ovo bilo gotovo. Viktor je uspeo da uzme jedan sjajan poen, ali Felisijano Lopez brani svoj servis. 

5:3 Fenomenalan prvi servis Troickog, a posle dugog poena na mreži imali smo izjednačenje na 15:15. Konstantno je na Lopeza uzimao servis vinere Viktor, a na gem od pobede nas je doveo Novak rutinskim udarcem na mreži. 

4:3 Karenjo Busta je sjajno servirao i čak je uspeo da odservira i jedan as. Na kraju je Španac i jednim sjajnim lobom doneo još jedan gem Špancima. 

4:2 Mreža nam je uzela prvi poen, ali onda nije bilo odbrane od Novakovog servisa. Potom je Novak fer plej pustio da se ponovi poen koji je očigledno trebalo da pripadne nama, no to nije dovelo do brejk lopte. Đoković je sjajnom dijagonalom doneo poen.

Greška Troickog je ipak dovela do odlučujućeg poena, koji je uzela Srbija!

3:2 Lopez na servisu posle dva servis-gema u kojima Španija sa njim na crti nije uzela gem. Sada je veteran mnogo bolje počeo i povela je Španija 40:0. Dva poena za Srbiju, ali nema snage za novi brejk. 

3:1 Španci uzimaju prvi poen na servis Troickog, ali onda on popravlja servis. Ređaju se asovi i poeni na mreži i Srbija dobija još jedan gem. 

2:1 Vrlo dobra igra Španaca u ovom gemu, poveli su sa 40:0 vrlo brzo, ali su onda svojim greškama gubili poene. Posle sedam gemova zaredom koje je Srbija uzela Španija je ipak smanjila prednost našeg dubla. 

2:0 Novak je uspeo da odservira 190 kilometara na sat iz drugog servisa, ali je onda malo zbrzao svoj odlazak na mrežu. 

Potom je Troicki imao herojsku izvedbu na mreži i doneo izjednačenje, i sa još dva poena i prednost. 

1:0 Servira Felisijano Lopez, a Srbija je konstantno u prednosti. Imala je u jednom poenu Španija čak dva smeča, ali je Troicki uspeo da ih vrati sa osnovne linije. Tri brejk lopte je obezbedila Srbija. Dve su spasili, ali je Lopez poklonio brejk duplom greškom!

I SET: 

6:3 Prolazi još jedna NESTVARNA Novakova dijagonala! Potom neverovatni servisi i ovaj set uzima Srbija!

5:3 Sjajan početak Španije, ali posle fenomenalnog dubokog riterna uzimamo poen na mreži. Viktor Troicki igra kao u transu i na mreži donosi brejk poen. Karenjo Busta šalje loptu napolje i brejk za nas!

4:3 Kakav gem! Prvo su Španci poveli, a onda je u dugom poenu Pablo Karenjo Busta promašio lob za milimetar! Prvi put Srbija vodi!

3:3 Posle duple greške Lopeza, Karenjo-Busta šalje loptu u mrežu. Ipak Lopez je asom uspeo da izjednači. Srbija je prvu brejk loptu dobila kada je Novak na mreži "streljao" Karenjo-Bustu. I brejk! Vratili smo se!

3:2 Prvi poen za Španiju, ali srpski dubl sve bolje izgleda. Troicki je agresivniji na mreži, a Novak je na kraju sjajnim udarcem u polje doneo još jedan gem Srbiji. 

3:1 Šta pogađa Karenjo Busta! Nekoliko nestvarnih dijagonala donosi poene Španiji, a čak je i mreža pomogla Španiji. Još jedan gem Španije sa nulom Srbije. 

Foto: Tanjug/AP

2:1 Novak je popravio svoju igru na mreži, a Viktor neverovato servira. Asom završava gem i sada je 2:1.

2:0 Dominira Španija na mreži, a drugi gem je otišao u njihove ruke bez izgubljenog poena. 

1:0 Prvi servis za Novaka i odmah je Lopez sjajno riternirao. Prva dva poena za Špance, pa povratak Srbije, no Lopez je uzeo poen za Španiju. Prvi brejk lopta je spašena, ali druga nije jer je Troicki zakucao loptu u mrežu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
PAHKO

12.01.2020 14:11

Велики Новак и страшни Виктор донели Србији прву титулу АТП купа у историји. Честитам!!!