Moćni Novak počistio Monfisa, dubl odlučuje pobednika!

Autor:

Sport

06.01.2020

11:52 >> 11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je savladao Gaela Monfisa u dva seta X:X X:X i tako doneo izjednačenje Srbiji u meču ATP kupa sa Francuskom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Idemo Nole!

U prvom setu se Novak mučio na početku i jako teško dobijao gemove na svoj servis. Monfis je uspeo da mu parira sve do brejka i posle toga je pao.

Na startu drugog seta je Monfis odigrao dva dobra gema, uspeo da isparira Novaku i da se sjajno kreće, ali je onda usledila dominacija drugog reketa sveta. Uzeo je dva brejka zaredom i sada ostaje da se u dublu odluči pobednik ovog meča.

II SET: 

6:2 Bravo Novaček! Tako se igra za Srbiju! Iako je poklonio jedan poen Monfisu duplom greškom dobio je ovaj gem i savladao Francuza. 

5:2 Monfis je bez mnogo muke uzeo ovaj gem. Nije se Novak potrudio da ga napadne, a Francuz je dobro servirao. 

5:1 Kako igra Novak! Ako ovako nastavi možemo očekivati da će osvojiti Australijan Open. Bez ikakve šanse za povratak Monfisa. 

4:1 Novak do još jednog brejka! Raspao se Monfis potpuno i sada se samo čeka kraj ovog meča i početak dubla! 

3:1 Zgromio ga je Nole! Stalno menja pravac, skraćuje lopte i Monfis nema nikakve šanse!

2;1 Stradao je Novakov reket! Nije ga slušao udarac, lopta nije išla gde treba, a u jednom trenutku je Novak čak i posrnuo. Ipak na kraju je popravio igru i uzeo brejk!

1:1 Kako se kretao Monfis u ovom gemu! Sjajno je hvatao sve Novaove promene pravca, ali je ipak na kraju Novak dobio gem!

1:0 Još jedan maratonski gem je iza nas! Na kraju ga dobija Gael Monfis. Iako je bilo osam izjednačenja Novak nije imao nijednu brejk loptu. 

I SET: 

6:3 Ipak Monfis muči Đokovića! Ima brejk loptu, ali Novak sjajnom dijagonalom dolazi do izjednačenja. Još jednu brejk loptu je spasio Novak, opet sjajnim dijagonalama. I slomio ga je na kraju!

5:3 Monfis ostaje u setu, ali sada će morati da uzme brejk, ali deluje da je Novak dovoljno siguran da to ne dozvoli.

5:2 Uhvatio je zalet Novak! Posle brejka rutinski dobija gem na svoj servis i sada je na gem od osvajanja seta. 

4:2 Evo ga pravi Novak! Naterao je Monfisa da napravi grešku na mreži, pa da potom pošalje loptu u aut sa osnovne linije i da tako prepusti gem najboljem 

3:2 Muči se Novak. ovaj gem je trajao više od 10 minuta, spasio je Nole nekoliko brejk-lopti, a na kraju je uspeo da dobije ovaj gem. 

2:2 Namučio se Monfis, ali je na kraju uzeo ovaj gem. Posle jedne duge razmene Novak nije uspeo da izjednači, već je poslao loptu u aut i sada je nerešeno u gemovima. 

2:1 Nije Novak još uhvatio pravu formu. Mučio se, igrao neke duže poene, ali ipak je uzeo ovaj gem.

1:1 Za sada dosta bolje izgleda Monfis. Dobio je ovaj gem bez izgubljenog poena. 

1:0 Prva dva poena uzeo je Monfis, a onda je došao i do dve brejk lopte. Ipak izdržao je Novak i uz više truda nego što smo očekivali ipak osvojio prvi gem na meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading