Hoće li Novak prihvatiti Šarapovin izazov?

Autor:

Sport

05.01.2020

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska teniserka Marija Šarapova pokazala je još jednom svoju humanu stranu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Šarapova, koja je zbog povrede ramena i duže pauze pala na 133. mesto svetske liste, donirala je 25.000 australijskih dolara u fond za pomoć ugroženima u požarima u Australiji.

Poznato je da širom ovog kontinenta nedeljama unazad bukte požari, poginule su 23 osobe dok se veruje da je izgorelo šest miliona hektara šuma.

- Australija je 15 godina unazad moj dom u januaru. Gledajući kako vatrena stihija uništava zemlju, porodice i zajednice životinja, osećam kako mi se srce slama - poručila je Šarapova preko Tvitera.

Potom je "prozvala" šampiona Australijan Opena, Novaka Đokovića da nadmaši njenu ponudu.

- Želela bih da počnem sa donacijom od 25.000 dolara. Novače Đokoviću, možeš li da nadmašiš moju donaciju? - upitala je Ruskinja koja će od ponedeljka igrati na turniru u Brizbejnu.

Sve veći broj tenisera i teniserki odaziva se apelu za pomoć i akciji koju je pokrenuo Australijanac Nik Kirijos a čiji je cilj da se pomogne najugroženijima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading