Srbin porazom startovao sezonu: Cicipas okrenuo Đokovića u Abu Dabiju!

Autor:

Sport

20.12.2019

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je odigrao prvi meč u novoj sezoni, na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Srpski teniser je poražen od Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:7, 4:6.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je furiozno ušao u meč, a mladi Grk kao da nije bio spreman i koncentrisan za ovaj okršaj. Jeste se najbolji srpski teniser mučio na servisu, ali je bio bolji rival na terenu u prvom setu, koji je započeo brejkom.

Cicipas je delovao nemoćno, prepustio je Novaku još jedan servis, ali je "dodao gas" u finišu prvog seta koji je završen sa 6:3 u korist Đokovića.

Međutim, u drugom setu se promenio odnos snaga na terenu, Cicipas preuzima kontrolu i koristi nekoliko grešaka Đokovića za prvi brejk u drugom setu.

Cicipas nastavlja u istom ritmu, Đoković ne uspeva da mu parira sa osnovne linije, novim greškama je izgubio još jedan servis, a onda je proradio srpski inat. Đoković je nadoknadio 1:5, ali nije uspeo da preokrene set. Cicipas se bolje snašao u taj-brejk i uspeva da osvoji drugi set i izjednači rezultat. 

Vidljivo je bilo u igri oba tenisera da forma nije na viskom nivou, pošto su nekarakteristične greške. Loš početak odlučujućeg seta za Đokovića, Cicipas mu odmah oduzima servis, a potom sa dva asa kapitalizuje ovaj brejk. Đoković je zaigrao bolje u nastavku, ali nije imao snage za preokret.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading