Tipsarević se vraća na teniski teren, cilj je napad na Top 10!

Autor:

Sport

14.12.2019

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Janko Tipsarević je na kraju ove teniske sezone nastupom u Dejvis kup reprezentaciji Srbije završio svoju igračku karijeru.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Radiće kao trener

Ipak on neće odlaziti iz tenisa, već je otkrio da će biti deo trenerskog tima Filipa Krajinovića.

- Jedno od mojih zaduženja u 2020. godini je da pomognem Filipu Krajinoviću da ispuni svoj pun potencijal. Jednim delom me mnogo podseća na mene. Ja sam u tim ranim teniskim godinama imao hedonistički pristup prema svemu. Filip me mnogo zaintrigirao, gde konačno u tim kasnim "teniskim godinama" počinje da sazreva kao ličnost i meni je to bilo mnogo bitno. Bilo bi mi žao da ja, ako već mogu da pomognem, ne budem deo tog njegovog odrastanja. Uz pravi tim, gde je Filip meni dao odrešene ruke da izaberem ljude koji će raditi s njim, verujem da on može da ispuni pun potencijal - rekao je Tipsarević.

On smatra da bi njegovo dugogodišnje iskustvo moglo da pomogne Krajinoviću, za koga mnogi teniski eksperti smatraju da bi po potencijalu mogao da stigne do Top 10 na ATP listi.

- Mislim da mogu da pomognem jer sam zaista prošao kroz sve faze, loš junior i dobar junior, loš i dobar senior, povrede... Podseća me na mene jer sam i ja u tim kasnim teniskim godinama sazreo i u periodu od godinu dana imao dovoljno sreće da uđem u Top 10.

Oglasio se i Filip Krajinović i istakao da mu je čast što će raditi sa Tipsarevićem.

- Jedna od najlepših vesti u mojoj karijeri - sa starim prijateljem do novih visina! Čast mi je i zadovoljstvo što će moj novi trener biti Janko Tipsarević - napisao je Krajinović na Instagramu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading