Sportske legende jednoglasno za Srpski telegraf: Rano je za Noleta da bude na novčanici!

Autor:

Sport

04.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušli ste u omiljenu prodavnicu, napunili korpu neophodnim artiklima, na kasi stavljate robu u ceger i iz džepa vadite novčanicu sa likom Novaka Đokovića (32), kojom plaćate ono što se pazarili. Da, to bi zaista moglo da se desi u budućnosti ako bi se Srbija odužila svom najboljem sportisti svih vremena i to po ugledu na Svismint, zvaničnu kovnicu Švajcarske, koja je srebrnim novčićem od 20 i zlatnim od 50 franaka sa likom Rodžera Federera (38) ukazala čast velikanu. Visoko obe ruke za novčanicu sa Noletovim likom dižu Nenad Zimonjić, Zorana Arunović i Dragan Kapičić, ali za Srpski telegraf ističu da je još rano za tako nešto jer je Đokovićeva karijera u punom jeku, za razliku od Fedeksove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Još uvek bez svog lika na novčanici

Zimonjić, selektor Dejvis kup tima Srbije i svojevremeno jedan od najboljih dubl tenisera na planeti, smatra da bi Narodna banka Srbije mogla mirne duše da stavi Novaka na novčanicu.

- Nisam kompetentan da odlučujem o načinu na koji bi država mogla da iskaže zahvalnost Novaku na svemu što je uradio za promociju otadžbine u svetu, ali podržao bih svaku ideju koja bi se ticala njega. Dobio je poštansku markicu sa svojim likom, ali da se nađe na novčanici u prometu, već bi bio nivo iznad. Ipak, rano je tako nešto jer je Federer pred penzijom, a Nole još hara belim sportom - poručuje za naš list popularni Ziki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nenad Zimonjić i Novak Đoković

Arunovićeva, ponos srpskog streljaštva i nekadašnji svetski šampion, veruje da je preuranjeno aktivnog sportistu staviti na novčanicu ili kovanicu.

- Novak je veliki šampion, ali sačekajmo da okonča uspešnu karijeru i da mu onda odamo kao narod i država počast. Rodžer je prvi živi Švajcarac čiji je lik na kovanici u toj zemlji i to je i te kako neuobičajeno - rekla je Zorana.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zorana Arunović

Kapičić, nekadašnji košarkaški as i bivši predsednik KS Srbije, veruje da će Đoković na ovaj ili onaj način ostati besmrtan.

- Ne moramo mi da kopiramo Švajcarce, ali ne bih imao ništa protiv da baš Nole bude na nekoj novčanici. On je fenomen, poseban u svakom smislu i teško da će neki sportista u nas nadmašiti njegovu veličinu i dostignuća. Generacije će se diviti Đokoviću - uveren je Kapičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading