"Zbog Đokovića i Nadala sam ovo što jesam!"

Autor:

Sport

23.11.2019

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o uticaju Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na svoju karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

- Sigurno je da su oni imali uticaj na moju karijeru. Nisu na moju ličnost, ali jesu na moju borbenost, sposobnost prilagođavanja i umeće da ostanem skroman, da uvek gledam šta nije bilo dobro i da napredujem- izjavio je Federer.

Federer je pohvalio Nadala i Đokovića i prisetio se njihovih prethodnih mečeva.

- Ono što su Rafa i Novak ostvarili u prethodnoj deceniji je neverovatno i oni su me naterali da napredujem. Ali, to nisu uradili smao njih dvojica, već mlađi teniseri kao što je Aleksandar Zverev, ali i neko kao što je Huan Martin del Potro. Oni vas stvarno drže u neizvesnosti u teraju vas da budete bolji igrač- ističe trenutno treći teniser sveta.

Rivalstvo "velike trojke" je, po mišljenju Rodžera, definitivno dobro za tenis.

- Oni su me definitivno maksimalno testirali i to se ispostavilo kao odlično za tenis. Imao sam neverovatne mečeve protiv njih i veoma sam im zahvalan na tome. Nadam se da se oni osećaju isto- rekao je Švajcarac.

Švajcarac je istakao da i dalje, iako ima 37 godina, oseća nervozu igrajući neke teniske mečeve.

- I dalje sam ponekad nervozan, i dalje osećam adrenalin. U nekim mečevima sam potpuno opušten. U razgovoru sa nekim ljudima mogu da budem izuzetno nervozan, a mogu da budem i skroz opušten. Motivacija mi dolazi lako. Kada igram pred 10-15.000 ljudi uglavnom budem motivisan i odigram najbolje što mogu- zaključio je Rodžer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading