Pilić pobesneo: Zašto smo ovo dozvolili? Pogledajte Đokovića, Nadala i Federera!

Autor:

Sport

23.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Pilić, nekadašnji savetnik u Dejvis kup timu Srbije, koji je osvojio takmičenje 2010. godine, žestok je kritičar novog sistema takmičenja u Dejvis kupu.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Pilić

Pilić je još od prvih dana pošto je objavljeno da će "Kosmos" biti sponzor i da se se posle 109 godina menjati format takmičenja rekao da to neće biti dobro.

Posle nekoliko dana takmičenja u Madridu čini se da je čak i oštriji nego što je bio kada je u početku pričao o promenama u Dejvis kupu.

- Skandalozno je da neki fudbaler (Đerar Pike) i Japanac (Hiroši Mikitano) mogu da unište preko 100 godina teniske tradicije. Vidim da su brojni teniseri iz vrha odlučili da igraju, a što se tiče posete, kad igra Nadal ima gledalaca- rekao je Pilić.

- Gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro da nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na kraju publike nema ako Španija ne igra-rekao je Pilić za portal "Indeks".

Kaže da ni mnogi igrači nisu iskreni.

- Što se tiče igrača oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora - pričaju gluposti. Većina njih igra oko 20 turnira godišnje, pogledajte Federera, Nadala i Đokovića. Mogli su da se dogovore da se igra na dva dobivena seta, reprezentacije da se podele u dve grupe i umesto četiri nedelje da se igra dve nedelje. Novac je odigrao veliku ulogu, to je pogrešan sistem, ali eto. Igraju Nadal i Đoković, ali ja nisam zadovoljan. Moglo je da se napravi mnogo bolje od ovoga- zaključio je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading