Đoković otvoreno pred Francuze: Jedna stvar me plaši, samo da ona ne odlučuje o pobedniku!

Autor: RTS

Sport

20.11.2019

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan načinom na koji je Dejvis kup reprezentacija Srbije igrala protiv Japana, ali da se nada da će poput duela sa azijskim timom i sudar sa Francuzima biti okončan pred dubl mečeva. Trinaesta uzastopna pobeda Novaka Đokovića u singlu u Dejvis kupu. Novače zaista optimalan meč protiv Nišioke. Bilo je u pojedinim momentima izazovno, ipak na kraju samo tri propuštena gema?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nenad Zimonjić i Novak Đoković

- Dugo su trajala prva četiri gema, dosta razmena. On je jedan od najbržih igrača u tenisu. Vrlo je nizak i ima dosta spor servis. Nisam imao prilike da se sa njim sastanem ranije i bilo mi je potrebno neko vreme da se naviknem na njegovu igru i njegov pristup - rekao je Đoković za RTS i dodao:

- Četiri gema su trajala 22-23 minuta i onda nakon toga sam dobio prvi set sa 6:1. Bolje sam se osećao na terenu, uspevao sam da smanjim broj grešaka i povećam broj vinera. Servis je, takođe, proradio pri kraju prvog seta. Tako da rezultatski odlično i Filip i ja smo vrlo profesionalno shvatili ovaj duel, iako smo bili favoriti u ovom meču. Jako je dobro što smo u dobroj formi, dobro igramo pred sutrašnji (četvrtak) odličujući duel za prolaz dalje sa Francuzima - naveo je Đoković.

Već dugo se priča o tom duelu, sada je malo neizvesno s kim ćeš se sastati, posle jako slabe partije Monfisa, ali u svakom slučaju ova igra danas nagoveštava da bi ipak na taj poen trebalo da računamo?

- Sve je u životu i sportu otvoreno. Ja sam svestan da ljudi dosta očekuju od mene, ja na kraju krajeva očekujem i od sebe, tako da to nije ništa novo, ali sa druge strane ipak treba poštovati i ceniti druge ekipe i Francuska je verovatno jedna od najjačih reprezentacija. U svojim redovima imaju igrače koji jednako dobro mogu da igraju i singl i dubl konkurenciju. Imaju trenutno najbolji dubl par na svetu. Tako da se nadam da nećemo doći do toga da dubl odlučivati, ali mislim da mi nismo loši. Imamo nekoliko kombinacija, igrali su Janko i Viktor, imamo i drugih kombinacija, vežbali smo. Nadamo se najboljem, nadamo se da možemo da već posle singlova rešimo stvar u našu korist - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading