Novak pregazio Nišioku, Srbija rutinski do 2:0 protiv Japana

Autor:

Sport

20.11.2019

13:11 >> 13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković doneo je drugi bod Srbiji u prvom meču finala Dejvis kupa u Madridu, pošto je pobedio Jošihita Nišioku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak ide ka drugoj pobedi za Srbiju

Novak je u prvom setu odmah uzeo brejk, ali je Japanc uzvratio i oduzeo servis Novaku. Potom je Đoković uhvatio sjajan ritam i do kraja seta uzeo sve gemove za 6:1 u prvom setu. 

U drugpom setu Japanac je poveo, ali se konstantno mučio na svoj servis i sa dva brejka Đoković je sa 6:2 doneo drugi bod Srbiji. 

II SET: 

6:2 Pobeda! Neumoljivi Novak završava ovo za 68 minuta!

5:2 Još jedan gem do pobede za Noleta! Prepustio je samo jedan poen u ovom gemu Sugiti, uzeo drugi brejk u drugom setu i sada servira za meč!

4:2 Bez izgubljenog gema i sa velikim autoritetom svetski broj 2 uzima ovaj gem na svoj servis. 

3:2 Dve greške svetskog broja 2 su olakšale posao Nišioki, ali je Đoković konstantno napadao drugi servis protivnika i potrajao je ovaj gem. Novak je pokazao i znake nervoze posle nekoliko grešaka, bes je osetio reket a Nišioka je konačno uzeo gem. 

3:1 Novak sa dva asa vrlo lako dobija ovaj gem i približava se sigurnoj pobedi. 

2:1 Opet se mučio Japanac na svom servisu, a Đoković je opet bio neefikasan i nije iskoristio prvu brejk šansu, ali je iz trećeg pokušaja uzeo prvi brejk u drugom setu!

1:1 Greška je ostavila Japanca u ovom gemu, a onda je Nišioka napao i došao do izjednačenja. Japanac je greškom poklonio gem Novaku.

1:0 Uz ogromne probleme Nišioka uzima prvi gem na svoj servis. Dve brejk lopte je ispustio Novak, a jednu zbog nesporazuma koji je izazvao zvuk iz publike. Prvo vođstvo Japanca u ovom meču. 

I SET: 

6:1 Iako je na startu meča delovao pomalo nesigurno, Novak vrlo lako uzima prvi set. Nišioka je pružio otpor u poslednjem gemu, ali to nije bilo dovoljno da se produži prvi set.

5:1 Nemilosrdan je Novak! Sa samo jednim izgubljenim poenom uzima treći brejk u ovom setu. 

4:1 Čuva svoj servis Đoković i sada je na korak od osvajanja prvog seta. 

3:1 Kakav gem je iza nas! Ubedljivo najduži do sada. Imali smo ogroman broj izjednačenja, a Novak je propustio prve četiri brejk lopte u gemu. Dobro je koristio slabiji drugi servis Nišioke i stizao do poena. 

Petu brejk loptu iskoristio je Novak i posle 11 minuta osvojio ovaj gem!

2:1 Loš gem za Novaka, Nišioka je dobio priliku da se vrati u meč sa dve brejk lopte, Koristi prvu i vraća Japanac brejk!

2:0 Prva brejk lopta za Novaka, ali je nažalost skraćeni udarac završio na mreži. Druga brejk lopta je bila uspešna i evo brejka!

1:0 Iako ga servis nije dobro poslužio na startu, Novak je lako uzeo prvi gem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading