Srpski teniseri love krvavi novac!

Autor:

Sport

20.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniseri Srbije vredno treniraju u Madridu, gde jure drugi trofej Dejvis kupa, prvi posle 2010. godine. Današnji rival našim asovima predvođenim Novakom Đokovićem (32) u A grupi biće Japan, dok je sutra na redu megdan sa Francuskom. Ipak, osim za prestižnu Salataru, Nole, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Janko Tipsarević i Viktor Troicki bore se i za bogat nagradni fond od nestvarnih 24.385.491 evra, koji u najvećoj meri dolazi od ozloglašene japanske kompanije "Rakuten". Naime, ova konglomerat internet kompanija sa središtem u tokijskom kvartu Setagaji bavi se, između ostalog, ubijanjem kitova, kao i prodajom njihovog, ali i mesa delfina i ajkula, pa je na stalnom udaru udruženja za zaštitu životinja.

RepublikaFoto: Teniski savez Srbije
Dejvis Kup tim Srbije spreman za pohod na svetski tron!

KLIKOM DO SVEGA

Japanska kompanija osnovana je pre 22 godine, a poslednjih nekoliko godina svoju moć i finansijski uticaj na globalnom tržištu povećali su kupovinom brojnih drugih kompanija različitog tipa. Tako sada "Rakuten" nudi svojim klijentima u Japanu da uz samo nekoliko klikova mišem poruče, ni manje ni više, meso kita, čije je ubijanje u komercijalne svrhe od juna ponovo dozvoljeno u toj ostrvskoj državi Azije, dok je u ostatku sveta najstrože zabranjeno. Prljavi novac koji sponzor daruje Dejvis kupu, od čega će svi igrači podeliti oko 18 miliona evra, očigledno ni najmanje ne smeta čelnicima Svetske teniske federacije.

"ORLOVIMA" BOGATSTVO

Japanska onlajn kompanija u svom vlasništvu ima i čuvenu aplikaciju Vajber, a za četvorogodišnji sponzorski ugovor FK Barselona iskeširali su čak 220 miliona evra. "Rakuten" će bogato nagraditi i novog nezvaničnog prvaka sveta, pa bi Teniski savez Srbije, u slučaju da izabranici Nenada Zimonjića osvoje Salataru, inkasirao oko 900.000 evropskih novčanica. Igračima iz pobedničkog tima pripašće 2,16 miliona evra.

Reprezentaciju Srbije posetio je i Boris Beker, legendarni nemački teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića. Beker se ispred našeg "štaba" u Madridu slikao sa dugogodišnjim fizioterapeutom Dejvis kupa Srbije – sunarodnikom Stefanom Dulom.

RepublikaFoto: TSS
Posetio "orlove" - Boris Beker na štakama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading