Za prestiž: Beretini deklasirao demotivisanog Tima!

Autor:

Sport

14.11.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser u trećem meču došao je do prve pobede na debitantskom učešću na završnom mastersu, pošto je savladao Austrijanca Dominika Tima u dva seta 7:6, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Beretini

Prvi meč odlučujućeg trećeg kola u Grupi Bjern Borg nije imao takmičarski značaj. Već se znalo da će Tim biti sigurno prvi, a Italijan četvrti.

Ipak, Beretini je pronašao motiv više i potpuno zasluženo došao do velikog trijumfa. U prvom setu je prvi došao do brejka za 5:4 i servirao je za set. Međutim, nije ni došao do set lopte, pretrpeo je brejk za 5:5 i meč je ušao u taj brejk.

U njemu, ipak je Beretini nadoknadio propušteno, poveo 4:0 i trasirao put ka prvom setu pošto je taj brejk rešio u svoju korist 7:3.

U drugom je osmi igrač planete ponovo prvi došao do brejka. Poveo je 4:2, ali ovog puta nije dozvolio favorizovanom rivalu da uzvrati. Taj set je dobio 6:3 za pobedu u dva seta.

Prvu na svom debitantskom učešću, ali istorijsku za italijanski tenis, pošto je on prvi igrač iz ove zemlje koji je došao do pobede na završnom mastersu.

Tim ima skor 2-1, koji mu garantuje prvo mesto, a Beretini sa 1-2 završava sigurno poslednji u Grupi Bjern Borg. Timu u polufinalu pridružiće se pobednik meča Novak Đoković - Rodžer Federer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading