On ga najbolje poznaje: Legenda tenisa predviđa - ako se Novak i Tim ponovo sastanu u finalu, Đoković će pobediti!

Autor:

Sport

14.11.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je protiv Dominika Tima propustio šansu da se plasira u polufinale Završnog mastersa u Londonu, ali novi priliku će imati protiv Rodžera Federera. Nikola Pilić, bivši trener našeg asa, smatra da je Austrijanac odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, dok srpski teniser nije bio na maksimumu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Da budemo jasni, Novak je igrao koliko mu je Tim dopustio. Odličan meč Austrijanca, jednostavno, Nole nije mogao da se snađe u tom duelu. Nije bio u šestoj brzini, kao što je bio slučaj u Parizu. Đoković, ako je želeo da pobedi Dominika, morao je da igra 100 odsto, a on je bio na 90 odsto - rekao je za "Kurir" Pilić.

Hrvatski stručnjak slaže se da je srpski teniser igrao malo defanzivnije nego što je to uobičajeno. 

- Videli ste da Novak nije mogao da udara loptu kako on želi, izgledalo je kao da je juri, ali takav stil igre nametnuo je Tim. Mislim da je on odigrao meč karijere, Nole se nije najbolje snašao u takvoj razmeni udaraca, ali je, i pored toga, bio blizu da trijumfuje. Ubeđen sam, ako se njih dvojica ponovo sastanu u finalu, da će Đoković pobediti. Videli ste da je Nole udarao pod uglom od 40 stepeni, i u takvim okolnostima moraš da igraš defanzivno- rekao je Pilić.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Pilić

Njega ne brine to što je Novak u taj-brejku trećeg seta izgubio pet poena zaredom.

- Nije mu to prvi put, slično je bilo i sa Marinom Čilićem u jednom meču. Takve stvari se dešavaju, ali gledajući taj-brejkove koje je Novak odigrao, statistički je mnogo više dobio nego što je izgubio - zaključio je Pilić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading