Nole: Na sve ili ništa, razvaliću Federera!

Autor:

Sport

14.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (32), besan kao ris, napustio je teren posle poraza od Dominika Tima u 2. kolu grupe Bjorn Borg na završnom mastersu u Londonu (6:7, 6:3, 7:6).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Razloga za to je imao puno, a pre svega jer će večeras (21.00) morati da pobedi Rodžera Federera da bi prošao u polufinale i produžio san o povratku na prvo mesto ATP liste, na kojem bi potom završio 2019. godinu.

BORBA ZA OPSTANAK

- Protiv Rodžera idem na sve ili ništa. Samo pobeda me zanima. Sve je jednostavno, moraću da se nadigravam sa Rodžerom jer jedino pobednik ide u polufinale. Samo tako ostajem na turniru - istakao je Đoković.

Ovakav Novakov stav ne čudi jer u igri nije samo osvajanje šestog završnog mastersa po čemu bi se izjednačio upravo sa Švajcarcem već i prvo mesto na kraju godine. Da bi 2019. sigurno završio na tronu, Srbinu je potreban trofej u O2 areni, a da mu Rafael Nadal ne bude rival u finalu. Naime, razlika do dolaska u London između Španca na vrhu i Srbina je bila 640 bodova, s tim da Novak zbog poraza od Tima može maksimalno da osvoji 1.300. Ako se Rafa ne kvalifikuje u polufinale, posao Đokoviću će biti olakšan. Pogotovo ukoliko rival ne upiše nijednu pobedu jer mu je u tom slučaju dovoljno i finale da bi zaseo na prvo mesto sledećeg ponedeljka.

STRAH OD ISHODA

Da Đokoviću danas neće biti nimalo lako protiv dobro poznatog rivala kojeg je pobedio u 26 od 48 međusobnih duela, smatra teniski stručnjak Radmilo Armenulić. U razgovoru za Srpski telegraf on ističe da Novak mora dosta toga da popravi u igri u odnosu na susret sa Timom.

- Tim je vodio igru i Nole ništa nije mogao da promeni na terenu. To je bilo obeshrabrujuće, a kako Austrijanac igra slično kao Rodžer, plašim se ishoda po našeg tenisera. Biće to neizvestan susret, ali se nadam da će Novak pronaći rešenje i savladati Federera, a onda uspešno završiti napad na prvo mesto - jasan je Armenulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading