Đoković maksimalno fokusiran na meč protiv Federera: Ništa više nije važno!

Autor:

Sport

13.11.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković će biti pod velikim pritiskom pobede u poslednjem meču "Bjern Borg" grupe na ATP tur finalu u Londonu. Ulog je veliki, a ljubitelji tenisa od srpskog asa i Federera očekuju ni manje ni više meč dostojan finala Vimblodona iz koga je Đoković izašao kao pobednik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Protivnik u četvrtak mu je Rodžer Federer, biće to njihov 49. obračun, ujedno i prvi posle onog epskog finala Vimbldona koje je Novak dobio u pet setova posle bezmalo pet sati igre.

Situacija je sasvim jasna, pobednik će proći u polufinale, za poraženog će to biti kraj sezone.

Novaka su posle meča sa Timom koji je izgubio sa 2:1 u setovima pitali da li će to finale Vimbldona imati ikakvog uticaja na ovaj meč. Imao je kratak odgovor.

"To neće biti važno".

Novak nije bio preterano raspoložen da priča o duelu sa Švajcarcem. Sve je objasnio vrlo jednostavno.

- Ovo je sistem takmičenja po grupama, još sam dakle u igri za titulu. Moraću da se nadigravam sa Rodžerom. Pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati za nastavak turnira. Prosto je tako- dodao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Posle poraza od Tima, ima samo dve opcije kako može da godinu završi kao najbolji igrač sveta.

Prva kaže da jednostavno mora da osvoji titulu, a da se Nadal ne plasira u finale. Druga je da uđe u finale, a da Nadal više ne dobije nijedan meč u grupi.

Španski teniser od 15 časova u grupi "Andre Agasi" igra protiv Danila Medvedeva, dok od 21 čas igraju Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading