Đoković: Rafa je u boljoj poziciji!

Autor:

Sport

09.11.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković priznao je da se oseća privilegovano što ima priliku da ispiše nove stranice teniske istorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser ima šansu da se domogne prvog mesta u zavisnosti od rezultata koje ostvari u Londonu. Pita se i Nadal, koji ne toj poziciji trenutno ima 640 bodova više.

- Odlučiće Završni turnir. Rafa je u boljoj poziciji, ali posle osvajanja Pariza ni moja nije toliko loša. Naravno, ne zavisi sve od mene, već i od toga kakve rezultate on ostvari. U ovom trenutku meni su prioritet Gren slemovi i prvo mesto na kraju sezone - rekao je Novak.

- Ipak, trudiću se da se fokusiram samo na svoje mečeve. Jasno je da od početka moram da igram na vrhunskom nivou jer je ovde osam najboljih tenisera. Nema postepenog podizanja forme, od početka morate da budete na nivou.

Đoković mora da dođe do finala uz najmanje dve pobede u grupnoj fazi kako bi imao šansu da godinu šesti put u karijeri završi na prvoj poziciji, čime bi se izjednačio sa Pitom Samprasom.

- To je velika motivacija za mene naravno. Volim ovaj sport. Želim da budem najbolji što mogu, a to što imam priliku da ispišem istoriju je velika privilegija. Mogao bih da se izjednačim sa Federerom po broju titula osvojenih ovde i to je velika stvar. Ipak, ne bih nas poredio. Imamo drugačije puteva, ja samo želim da ostanem fokusiran na svoj.

Na turniru u Londonu učestvovaće tri debitanta Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Mateo Beretini.

- To je dobra poruka za sve ostale. Bilo je neizbežno da se nova generacija probije. Za nas trojicu je to izazov - konstatovao je Novak.

Đoković će prvi meč na turniru odigrati u nedelju od 15 časova protiv Beretinija. U grupi 'Bjern Borg' su još Rodžer Federer i Dominik Tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading