Novak se mučio, pa dodao gas: Đokovićeva 50. pobeda u sezoni za četvrtfinale Pariza!

Autor:

Sport

31.10.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je sa 7:6, 6:1 pobedio Kajla Edmunda i plasirao se u četvrtfinale Pariza, što je bila njegova 50. pobeda u 2019. godini.

RepublikaFoto: Tanjug
Novak u četvrtfinalu Pariza

Bez većih problema Đoković je došao do prvog gema. Dobro je servirao Srbin, pa je izgubio samo jedan poen.

Uzvratio je Edmund. Iako je bilo 30:30, nije Đoković pronašao ritam na riternu, pa je Britanac izjednačio u gemovima.

Služio je Novaka servis, diktirao je ritam najbolji teniser sveta, pa je ponovo poveo u gemovima. Ipak, siguran je bio i Edmund. Služio ga je forhend, pa je brzo bilo 2:2.

I jedan i drugi su bili izuzetno sigurni na svoj servis, pa su gemovi kratko trajali. Đoković je poveo sa 4:3 i do tog momenta nije bilo naznaka brejka.

Malo su grešili i Srbin i Britanac, pa je brzo bilo i 6:5 za prvog tenisera sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Došao je potom u 12. gemu Đoković do prve brejk, ujedno set, lopte, ali je uspeo da je spasi Edmund. Ipak, još jednom je Srbin izvršio protisak na rivala, pa je ponovo imao priliku da mu oduzme servis gem. No, uspeo je da ostane koncentrisan Edmund, promeni ritam, te forhendom spasi još jednu set loptu. Britanac se potom izborio za 6:6.

U dodatnom gemu je Novak preuzeo kontrolu, pa je poveo 6:3. Ipak, nije iskoristio ni petu set loptu, pošto je Edmund fohendom izjednačio na 6:6.

Pogrešio je Britanac za novu set loptu Srbina. No, i nju je spasao forhendom. Usledio je dug poen, koji je završen novom greškom Kajla. Novak je imao sedmu set loptu, ponovo na svoj servis. Nju je iskoristio paralelom.

Igrao je sigurnije u nastavku prvi teniser sveta. Već u trećem gemu je došao do brejka. I to pošto rivalu nije dozvolio da osvoji nijedan poen na svoj servis.

Pokušao je Edmund da odmah u narednom gemu vrati izgubljeno. Čak ga je pogurao Đoković duplom servis greškom. Ipak, Srbin je sačuvao svoj servis.

Već u sledećem je najbolji teniser sveta došao do novog brejka za 4:1 posle čega je lagano priveo meč kraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading