Federer odustao od ATP kupa, je li ovo šansa za Srbiju?

Autor:

Sport

30.10.2019

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno treći teniser sveta Rodžer Federer se posle povlačenja sa ATP turnira u Parizu povukao i sa prvog izdanja ATP kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bez nastupa za Švajcarsku

On je objavio da želi više vremena da provede sa porodicom, te da ga zbog toga neće biti na turniru koji je zamišljen kao zamena za Dejvis kup.

- Veoma žalim što se povlačim sa prvog ATP Kupa. Kada sam rešio da igram prošlog meseca, bila je to teška odluka jer je značila manje vremena kod kuće sa porodicom. Posle razgovora sa porodicom i timom o godini koja sledi, rešio sam da dve nedelje provedem kod kuće jer će to biti korisno i za moju porodicu i za tenis. Boli me što neću biti deo novog turnira ali ovo je prava stvar ako želim da budem još duže na Turu. Žao mi je zbog neprijatnosti ili razočarenja koje će moje povlaćenje možda izazvati kod navijača, ali nadam se da razumete moju odluku. Mojim navijačima u Australiji poručujem da jedva čekam da se vidimo na Australijen Openu, biću svež i spreman - poručio je Federer.

S obzirom na to da se sa ATP kupa još ranije povukao i Sten Vavrinka, Švajcarska neće učestvovati na ovom takmičenju jer više nema igrača u Top 100 na svetu.

To povećava šanse Srbije za osvajanje ovog takmičenja, a naš tim je u grupi sa Francuskom i Južnom Afrikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading