Najteža misija do sada: Nole pokaži celom svetu kakav si šampion!

Autor:

Sport

28.10.2019

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković će još jednu nedelju provesti na 1. mestu ATP liste, a potom će tron prepustiti Rafaelu Nadalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naime, Đokoviću će početkom sledeće nedelje biti oduzeto 1.600 bodova, jer se brišu bodovi sa mastersa u Parizu i završnog mastersa u Londonu.

Čak i da Novak osvoji Pariz i dobije 1.000 bodova do kraja nedelje, neće moći da prestigne Nadala, koji ne brani bodove u Parizu i Londonu, jer je prošle godine zbog povrede propustio finiš sezone.

Novak do kraja godine može maksimalno da osvoji 2.500 bodova, u slučaju da slavi i u Parizu i u Londonu, naravno, uz sve pobede u grupnoj fazi završnog mastersa.

U tom slučaju će Novak godinu završiti sa 10.445 bodova. U tom slučaju ima šansu da godinu završi na 1. mestu. Ali, zavisi od Španca.  Potrebno je da Nadal osvoji manje od 1.200 bodova na turnirima u Parizu i Londonu.

Novaku bi odgovaralo da Nadal ispadne što ranije na oba takmičenja, ukoliko ipak stigne do finala, biće sigurno 1. na kraju godine, tako da više ništa ne zavisi od Novaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Da bi sve bilo u Novakovim rukama posle Pariza, potrebno je da Nadal tu ispadne najkasnije u četvrtfinalu. Ukoliko dođe do polufinala Pariza, u Londonu će mu biti dovoljan plasman u finale uz sve tri pobede u grupi (svaka donosi po 200 bodova), da osigura 1. mesto.

Ako ispadne u polufinalu mastersa u Parizu, a do finala u Londonu dođe sa porazom u grupi, Novak uz oba trofeja mogao da ga pretekne na ATP listi. Takođe ako bi Nadal stigao do finala mastersa u Parizu, onda bi njegovo ispadanje u polufinalu završnog Mastersa u Londonu takođe moglo da donese Novaku 1. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading