Nadal hoće na OI!

Autor:

Sport

26.10.2019

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal najavio je da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju narednog leta ukoliko mu "telo to dozvoli".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Rafa je osvajao zlata na Igrama 2008. u Pekingu i 2016. u Riju, a sudeći prema izjavi najsjajnije odličje mogao bi da brani u Tokiju.

- Voleo bih da budem u Tokiju. Nadam se da će mi telo to dozvoliti - kazao je Nadal i dodao:

- Oduvek sam želeo da igram na Olimpijskim igrama, to takmičenje doživaljavam na poseban način, uz posebno uzbuđenje. Teško mi je da objasnim to.

Iskusni, 33-godišnji Španac trenutno se oporavlja od povrede šake.

- Trudim se da idem dan za danom. Da što manje treniram kako se godina bliži kraju i da se onda spremam za sledeću. Ne postavljam sebi limite, zadovoljan sam kako sve ide uprkos problemima sa povredama. Nisam mogao da zamislim da ću biti na ovom mestu sa 33 godine - iskren je Rafa.

Nadal je trenutno drugi igrač sveta, ali ima velike šanse da do kraja sezone na nadmaši Novaka Đokovića i vrati se na čelo ATP liste.

U 2019. najbolje tenisere čekaju još Masters u Parizu krajem oktobra i potom završni turnir u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading