Ispisala istoriju: Koko Gof najmlađa šampionka u poslednje 42 godine!

Autor:

Sport

13.10.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka teniserka Koko Gof osvojila je prvu WTA titulu u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Koko Gof

Gofova je u finalu turnira u Lincu pobedila 72. igračicu sveta i nekadašnju šampionku Rolan Garosa, Jelenu Ostapenko, 6:3, 1:6, 6:2 posle stotinu minuta igre.

Mlada Amerikanka se tako upisala u istoriju pošto je sa 15 godina i 214 dana postala najmlađa igračica sa profesionalnom titulom u poslednje 42 godine.

Na snazi i dalje ostaje rekord Amerikanke Trejsi Ostin koja je do profesionalne titule stigla kada je imala svega 14 godina i 29 dana. Ostinova je u januaru 1977. osvojila turnir u Portlandu.

Gofova, koja je impresionirala sve letošnjim nastupom na Vimbldonu, kada je pravo iz kvalifikacija stigla do osmine finala, bila je laki luzer, imala je sreće da bude u glavnom žrebu jer se Marija Sakari povukla zbog povrede šake.

 

 

Tokom nedelje, Gofova je pobedila osmu igračicu sveta, Kiki Bertens iz Holandije, a u polufinalu i nekada top 10 igračlcu, Andreu Petković.

Zanimljivo je da je Koko, koju često porede sa sestrama Vilijams već u jednom segmentu uspela da ih nadmaši. I Serena i Venus su do svojih prvih titula stigle kada su imale po 17 godina, Gofovoj je to uspelo sa 15.

- Želim da se zahvalim bogu što je uvek uz mene. Pamtiću ovaj dan do kraja života - izjavila je mlada šampionka.

Osim 250 poena, koji će je izdići sa trenutno 110. mesta na svetskoj rang listi na 71. poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading