Novakova poruka pred finale: Hoću da dobru igru u Tokiju, krunišem trofejem!

Autor:

Sport

05.10.2019

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampionski doručak, osnovu pobedničke "dijete" koju sporovodimo od 2007. kada je Nole počeo da se probija do vrha, će nam, po svemu sudeći i narednog jutra servirati prvi reket sveta lično. Mesec dana pauze i oporavka nakon razočaranja u Njujorku, vratile su žar u igru našeg najboljeg sportiste svih vremena, koji u Tokiju zaista pokazuje vrhunske igre, kao što je to bilo jutros protiv Davida Gofana.

Novak Đoković

- Veoma sam srećan nivoom igre koji sam pokazao danas i pokazujem tokom cele sedmice. Očekivao sam da mi Gofan pruži dobar otpor, s obzirom kako je ovde igrao proteklih dana, i to mu je u nekoliko navrata, naročito u drugom setu pošlo za rukom. Podloga je izuzetno brza i odgovara takvom tipu igrača. Iako rezulata pokazuje drugačije, ovo odmeravanje nije bilo nimalo lako. Očekivao sam tako nešto, a sada sledi odmor da budem što svežiji za finale. Nadam se da će ovaj dobar osećaj koji nosim u sebi od kada sam stigao u Tokio imati sutra kulminaciju sa novom titulom - jasan je Srbin.

Naredni protvnik mu je nezgodni Džon Milman sa kojim treći put u karijeri ukršta rekete u nedelju ujutru počev od 08.30 po srednjoevropskom vremenu. To će biti njihovo treće odmeravanje, a prošla dva su se odigrala 2018. i Novak je oba puta slavio bez većih problema. Štaviše.

- Malo sam uspeo da pogledam njegov meč sa Opelkom i zaista je igrao na visokom nivou i pobedio jednog od najboljih servera na turu.Par puta sam igrao sa Milmanom i dobro znam da se on nikada ne predaje , bez obzira na okolnosti. Uvek ima pozitivan stav, trči za svakom loptom i tera protivnika da pokriva ceo teren. Servis će sutra biti ključan, pošto i on ima odličan prvi servis - zaključio je Novak Đoković.

Eventualnom sutrašnjom pobedom Novak će dodati 500 ATP poena na svoj konto čime bi povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog na ATP lestvici, Rafela Nadala na 1.140 poena. Ali do kraja sezone naš as brani 2.600 bodova (titula u Šanagaju, finali u Parizu i Londonu), a Španac niti jedan te je realno očekivati smenu na vrhu do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading