Skandalčina: Sudija tokom pauze bodrio i savetovao tenisera!

Autor:

Sport

28.09.2019

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na čelendžeru u Firenci dogodila se neskvakidašnja situacija u kojoj je italijanski sudija Đanluka Moskarela prevršio svaku meru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Na meču Italijana Enrika Dala Valea i Portugalca Pedra Souze kamere su zabeležile razgovor sudije i Souze na pauzi između setova.

Souza je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 7:5, Dala Vale je iskoristio priliku da ode do toaleta, a Moskarela sišao sa stolice da porazgovara sa Portugalcem.

On je Pedru pružao savete na italijansko-portugalskom, pružao mu podršku i govorio mu da je trebalo već da pobedi i da je bolji.

- Pedro, ostani fokusiran. Možeš da završiš za dva minuta, ostani fokusiran. Hajde, veoma je vruće, molim te skoncentriši se. Ja sam star i ne prija mi ovo sunce. Mogao si već da završiš sa 6:1, 6:1. Imao si 45 brejk lopti. Znaš šta je trebalo da uradiš, ali si 'gurao' loptu. Hajde, ostani fokusiran - kazao je Moskarela.

Moskarela je krenuo da se bavi suđenjem 2010. godine i do tada je stekao solidnu reputaciju.

Sa tom reputacijom sudije često steknu i prijateljstva na ATP Turu sa igračima, što nije zabranjeno, ali definitivno nije ni dozvoljeno na ovakav način ih ohrabrivati i savetovati tokom mečeva.

Sa sličnom situacijom javnost se susrela na prošlogodišnjem US openu, kada je sudija Mohamed Lajani tešio Nika Kirjosa i ohrabrivao ga.

On je tada pokušao da motiviše kontroverznog Australijanca, a ATP-u se to nije svidelo pa je Lajani nedugo zatim suspendovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading