Novak spreman i igra u Tokiju! Šta mu treba da ostane prvi na ATP listi?

Autor:

Sport

25.09.2019

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković odlučio je da igra na turniru u Tokiju, koji počinje u ponedeljak, saopštili su organizatori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vraća se na teren!

Srpski as imao je problema sa povredom ramena, zbog koje je predao meč osmine finala US Opena Stenu Vavrinku, ali sada se bolje oseća i putovaće u glavni grad Japana.

Njegova želja je da "oseti teren" na kojem će se sledeće godine igrati Olimpijske igre.

Turnir u Tokiju je iz serije 500, a osim Novaka nastupiće Benoa Per, Luka Puj, Miloš Raonić, Marin Čilić, Tejlor Fric, kao i tri srpska tenisera – Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

U ATP trci Đoković ima 1960 bodova manje od Rafaela Nadala i ako želi da ga prestigne moraće da ostvari što bolji rezultat. Ukoliko osvoji svih 500 bodova u Tokiju Novak će bar na nedelju dana “pobeći” Nadalu na preko 1.000 bodova razlike na ATP listi, što bi značilo da je dovoljno da u Šangaju odbrani titulu kako bi ipak ostao ispred Nadala.

U naredne dve nedelje se odlučuje da li će Novak poslednja dva turnira u sezoni dočekati na prvom mestu ATP liste – a to su masters u Parizu i završni turnir na kraju sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading