Noletovi rekordi i dostignuća koji će se teško ponoviti: Đoković je najbolji u istoriji tenisa!

Autor:

Sport

23.09.2019

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković jedan je od najboljih tenisera svih vremena, vlasnik mnogih rekorda, a neki od njih teško će biti oboreni, smatra novinar indijske Republic TV.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najveći broj ATP bodova

Novak Đoković bio je na vrhuncu tokom 2015. i 2016. godine. To je bila godina kada su kritičari i teniski zaljubljenici istinski počeli da ubrajaju Srbina u neke od najboljih tenisera svih vremena. Posle titule na Rolan Garosu imao je Đoković 16.950 bodova, što je najviše u istoriji. Tada je postao i prvi u Open eri čiji je broj bodova bio veći od zbira bodova drugog i trećeg na listi.


Vlasnik sva četiri Slema na tri različite podloge

Od početka 2015. godine zaključno sa Rolan Garosom 2016, Đoković je bio nepobediv i postao je jedini igrač u teniskoj istoriji koji je bio istovremeni vlasnik svih Slem titula na tri različite podloge. Đoković je u jednoj sezoni čak 31 put pobeđivao rivale iz Top 10.

15 uzastopnih finala

U pomenutom periodu od početka 2015. do Rolan Garosa 2016. Đoković je igrao barem finale na 15 od 16 turnira, uz 11 titula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Osvajač svih Mastersa

Đoković je ne samo bio vlasnik sva četiri Slema u nizu, nego je osvojio i u jednoj sezoni rekordnih šest Masters trofeja. Jedini je koji je u karijeri osvojio svaki Masters, posle pobede nad Federerom u finalu Sinsinatija 2018.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelenko

23.09.2019 21:27

Naš Nole No1.