Marej zna kada će ponovo biti na nivou "velike trojke"

Autor:

Sport

12.09.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši broj jedan svetskog tenisa Endi Marej uveren je da može da se vrati u formu u kojoj su najbolji svetski igrači, u roku od četiri ili pet meseci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

Marej, koji je posle operacije kuka u januaru pauzirao do ovog leta, mora trenutno da igra turnire na nivou čelendžera.

Na jednom takvom u Majorci, čiji je organizator akademija Rafaela Nadala, dobio je prva dva meča u singlu da bi potom glatko izgubio.

Ipak, teniser iz Danblejna planira da tokom jeseni igra na turneji po Aziji, pre svega u Kini gde je prijavljen za Masters u Šangaju, gde će dobiti specijalnu pozivnicu.

Endi je svoju sadašnju formu uporedio sa formom igrača koji je otprilike 150 na svetu. On je dodao da će strpljenje biti važan faktor kako bi se ponovo takmičio na najvišem nivou sa Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Godinama sam se takmičio sa njima, mada ih nisam stalno pobeđivao. Više sam gubio nego što sam dobijao, ali sam na teren uvek izlazio sa osećanjem da mogu da ih pobedim. Ne znam da li bih uživao da izađem na teren protiv njih a da znam da nemam nikakve šanse i da ću izgubiti. To bi za mene bilo psihološki izazovno. Ipak, za četiri ili pet meseci, mogu da im se pridružim. Moram da budem strpljiv i da ne očekujem previše u skorije vreme - kaže Marej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading