Lendl: Da je Rodžer pobedio Novaka...

Autor:

Sport

03.09.2019

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji svetski broj 1 Ivan Lendl je u razgovoru sa Matsom Vilanderom komentarisao trku tri najbolja tenisera na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lendl veruje da će velika trojka osvajati još trofeja

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer su postavili brojne rekorde i po mišljenju slavnog Čeha upravo im međusobno rivalstvo daje snage da nastave istim tempom.  

- Da se vratimo na tebe i mene. Tvoj cilj je bio da postaneš broj jedan. Nema ništa teže od toga. Moj je bio da osvojim što je moguće više najvećih titula i nikada u tome nisam uspeo. Motivacija koju ova sadašnja trojka ima je takva da je trka u stvari ta ko će imati na kraju najviše Grend slemova. Vimbldonsko finale je bilo fantastično, ne govorim to zbog kvaliteta igre već zbog značaja koji je imalo za istoriju tenisa - kaže Lendl.

On je takođe naglasio da je pobeda na Vimbldonu u dramatičnom meču ostavila Novaka u trci sa Rodžerom kada je u pitanju rekord po broju osvojenih Gren Slem titula.

"Da je pobedio Rodžer Novak bi onda ostao na 15. Da osvoji šest i više Grend slem titula bilo bi mnogo teško. Četiri je lakše od šest. Meč je iz njih izvukao mnogo na mentalnom planu, ali motivacija koju imaju da ostanu ispred druge dvojice je ono što ih tera napred i privlači publiku da i dalje dolazi na njihove mečeve", zaključio je Lendl.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading