"Koga boli du*e što publika zviždi, Novak ne sme da rizikuje karijeru"!

Autor: Sportklub

Sport

03.09.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski svet bruji o Novakovoj predaji meča Vavrinki u osmini finala US Opena, ali i o incidentu koji se desio potom kada je publika u Njujorku izviždala najboljgeg tenisera sveta. O problemima sa ramenom govorilo se već nekoliko dana, tako da nije bilo sasvim neočekivano da će Novak predati meč. Mats Vilander, sedmostrukim Gren slem šampionom je bez pardona prokomentarisao meč koji je za sada obeležio US Open.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

Vilander je "Sportklub" govorio o nepristojnoj publici i Novakovim šansama da bude G.O.A.T.

- Pre meča sam imao utisak da Vavrinka igra jako dobro i još znajući njihovu istoriju... Jeste Novak dobio mnogo više mečeva, ali u najvećim okršajima je uvek bilo neizvesno. Zato mislim da je potrebno da Novak bude blizu svojih 100% kako bi savladao Vavrinku kada je on blizu maksimuma- rekao je Vilander.

Šveđanin ističe da se najbolji teniser sveta našao u jako neugodnoj situaciji i da nije bilo odluke koja bi zadovoljila sve.

- Posle treće runde se činilo da Novak deluje dobro, ali mi očigledno to ne znamo... On je toliki profesionalac da je samo odradio posao i nije pokazivao ništa u trećem kolu, toliko je dobar da to može da mu prođe. Na početku meča sa Vavrinkom činilo se da je OK, ali jasno je da to nije bio slučaj. Postavilo se tako da Novak nije imao dobro rešenje, nije bilo pozitivne odluke i "win-win" situacije- kaže Vilander.:

Mats nije bio iznenađen zvižducima koje je Novak dobio dok je izlazio sa stadiona "Artur Eš".

- Da. Bezveze, glupo je... Ali opet, jeste li iznenađeni time ako ste ovde gledali Rendžerse (NHL) ili Nikse (NBA)? Niste. To oni jednostavno rade, Njujorčani su takve, naći će nekoga da mu zvižde, zviždali su i Ivanu Lendlu. Moraš da budeš dovoljno jak i da shvatiš da nije ništa lično u pitanju – ne zvižde Novaku, nego situaciji u kojoj se meč završio ranije nego što je trebalo. Tačka. To je to. Novakovi navijači to moraju da shvate, i Novak to zna- rekao je Šveđanin.

Vilander ističe da je Novak povlačenjem napravio "potez koji je morao da napravi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Da li je mogao da igra na jednoj nozi i da igra jednoručni bekhend još četiri gema kako bi negde pisalo da je izgubio od Stana? Mogao je to da uradi pretpostavljam... Jedino što mi pada na pamet jeste da to publiku u Njujorku podseća na drugu situaciju koja mu se ovde desila, ono sa Rodikom 2008. godine. Oni se sećaju toga, vole Novaka jer je šampion, vole njegov stil igre, ali mrze to što su morali da gledaju kako se povlači. Ko bi mogao da provuče sa time, samo Federer- rekao je Vilander.

Nije Novak jedini kome zvižde, podseća Vilander.

-  Setite se, i Nadalu su zviždali u Australiji kada je u finalu protiv Vavrinke zatražio medicinski tajm aut, a bio je praktično u suzama. Hej, zviždali su Nadalu?! Da, samo jedan igrač, a to je Federer – ne znam zašto, ali on bi svugde mogao da se provuče sa time. On je neobjašnjiv fenomen, Novak i Rafa možda dođu do tog nivoa, ali to nije toliko ni bitno. Kao u politici – da li bi trebalo da bude bitna popularnost ili politike koje se predlažu? Isto i u tenisu, najvažnije su pobede, najvažniji si rezultati, a jesi li popularan ili nisi – koga boli d..e, na kraju krajeva. Koga briga za to? Gubimo to iz vida...- rekao je Šveđanin.

Vilander smatra da Đoković ne bi smeo da rizikuje karijeru i titulu najboljeg tenisera svih vremena.

- Da zaključim, potpuno sam saglasan sa odlukom da se povuče, ali nisam 100% iza odluke da uopšte izlazi na teren. Da li je trebalo da rizikuje buduću karijeru? Novak ima šansu da bude najveći teniser svih vremena – mnogi od nas misle da će to i biti – da li je to trebalo da rizikuje zbog male šanse da se nekako možda provuče pored Vavrinke, a onda i pored Medvedeva, Federera i Nadala? Taj put je nemoguć ako nisi barem na 95% sposobnosti- zaključio je Vlander za "Sportklub".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading