Nadal o bahatim Amerikancima: Mene publika u Njujorku voli, a Novaka...

Autor:

Sport

03.09.2019

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale US opena pobedom nad Hrvatom Marinom Čilićem sa 3:1 u setovima. Španac je prokomentarisao Novakovu predaju meča u osmini finala i nesportsko ponašanje publike koja je zvižducima ispratila šampiona u svlačionicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Novak je početkom trećeg seta (4:6, 5:7, 1:2) predao meč osmine finala Stenu Vavrinki zbog problema sa ramenom i time ostao bez šanse da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

Publika na Artur Ešu je odustajanje ispratila zvižducima, što je izazvalo različite reakcije teniske javnosti.

Sad se povodom cele situacije oglasio i Nadal.

- Naravno da nije zaslužio tako nešto. On je super atleta i ako je predao znači da zaista nije mogao više da nastavi. Njemu je mnogo bolnije sve to nego bilo kome drugom. Propustio je priliku da osvoji još jedan Slem, posle Vimbldona, da podlozi koju voli. Bila je to velika šansa za njega...- izjavio je Rafa.

Španac je do četvrtfinala stigao pobedom nad Marinom Čilićem sa 3:1, a tokom većeg dela meča imao je zdušnu podršku navijača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Poseban je osećaj kad te publika podržava. Oduvek sam imao sjajnu povezanost sa ljudima u Njujorku, oni su veoma energični, strastveni, kao što sam i ja. Identifikujem se sa njima. Zaista sam uživao igrajući pred punim tribinama. Artur Eš, Njujork, večernji termin... Zaista je teško zamisliti nešto više od toga- rekao je Nadal.

Nadalov rival u borbi za polufinale biće Argentinac Dijego Švarcman, koji je savladao Aleksandera Zvereva.

- On je jedan od najtalentovanijih igrača na Turu. Ima sve, kontrolu, brzinu, čita udarce, razume igru... Nisam iznenađen što je pobedio, iako su ljudi mislili da je Zverev favorit. Za mene je Švarcman bio favorit. Moraću da dam sve od sebe kako bih došao do polufinala- dodao je trostruki osvajač US opena.

Ukoliko se plasira među četiri najbolja na turniru, Španac će ponoviti rezultat iz prošle sezone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading