Lajović pao posle vrtoglavog meča: Amerikanac se rešio još jednog Srbina, sledeći je Đoković!

Autor:

Sport

29.08.2019

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo US opena pošto je od njega bolji bio Amerikanac Denis Kudla. Kudla je savladao Lajovića posle četiri odigrana seta dva i po časa borbe 7:5, 7:5, 0:6, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Amerikanac je eliminisao drugog Srbina zaredom, posle trijumfa protiv Janka Tipsarevića istim rezultatom, a sada ga čeka duel sa trećim u nizu.

Kudla je prvi napravio brejk u meču, ali ga je Lajović ekspresno vratio. Borio se srpski teniser ali je Amerikanac izgledao kao bolji teniser na početku meča.

Lajović jeste spasao set loptu na 4:5, ali nije uspeo da se izbori sa zahuktalim Kudlom i pretrpeo je brejk na 5:6.

U drugom setu viđen je maltene identičan scenario - Kudla je poveo sa brejkom, Lajović se vratio, ali onda ponovo posrnuo na 5:6 i izgubio i drugi set.

U trećem setu viđen je totalno drugačiji scenario nego u prethodna dva. Lajović je igrao izuzetno sigurno i čekao greške rivala, napravivši neuporedivo manji broj neiznuđenih grešaka nego u ostalim setovima. To mu je pomoglo da dođe do ogromnih 6:0 i odvede ga u čevtvrti set sa velikom dozom samopouzdanja.

Izuzetno ubedljiv treći set nije pomogao Lajoviću u nastavku. Uspeo je da spasi četiri brejk lopte u prvom delu IV seta, ali je Kudla lako dolazio do svojih servisa i greške Srbina su se povećale u broju.

Lajović je spasao prvu meč loptu, ali ne i drugu, pa je Amerikanac uspeo da odservira za meč.

Novak Đoković biće naredni rival trenutno 111. tenisera planete u trećem kolu US opena, a do sada je srpski teniser odneo jedinu pobedu u njihovim međusobnim duelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading