Novak srećan što će igrati za Srbiju: Ima problema sa bolovima

Autor:

Sport

27.08.2019

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković kaže da ima manjih fizičkih problema na početku US opena, a rekao je i da mu je nedostajalo igranje za reprezentaciju, te da će zato nastupiti u Dejvis kupu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Završna faza Dejvis kupa na programu je u Madridu od 18. do 24. novembra. 

- Igraću i ATP kup. Iskren da budem, ATP kup mi je bio prioritet jer je bolji raspored (3. januara početak) i to mi je išlo na ruku. Međutim, nedostaju mi Dejvis kup i igranje za reprezentaciju. Nenad Zimonjić i svi ostali igrači uzbuđeni su da učestvuju u novom formatu takmičenja – istina je da je nezgodna nedelja, na kraju sezone, i nadam se da ćemo svi biti zdravi. Ima zamora materijala tada, igraćemo na nadmorskoj visini u Madridu, ali na tvrdoj podlozi. To je to, razgovarao sam sa Nenadom u Njujorku, rekao sam mu da sam na raspolaganju i radujem se da nastupimo svi zajedno - rekao je Đoković u razgovoru sa srpskim novinarima.

Sledeći Đokovićev protivnik u Njujorku biće 26-godišnji Huan Ignasio Londero, trenutno 56. na ATP listi, koji je u prvoj rundi savladao Sema Kverija u četiri seta.

- Malo sam ga gledao protiv Federera u Sinsinatiju. Čvrst je sa osnovne linije, borac je i istrajan je, što je karakteristično za Južnoamerikance. Nema neko veliko oružje, ali je stabilan sa obe strane, zna da uđe u teren, bez problema prelazi iz dijagonale u paralelu i vidi se da je talentovan. Rekao bih da je sličan kao Karbaljes Baena, samo bolji. Moram da nastavim ovako kao u prvom meču, u stvari da će biti još bolje.

Za kraj, pitali smo Novaka o tome ima li fizičkih problema. 

- Imam malo problemčića... Ne bih da pričam u kojem delu tela. Nije intimni deo, u pitanju je nešto drugo, standardno. Imam male bolove desetak dana, to me remeti u ritmu sa osnovne linije malo, i kod servisa, ali bolje je mnogo u odnosu na pre tri-četiri dana. Verujem da će za naredni meč sve biti u redu - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading