"Serena Vilijams je favorit na US Openu!"

Autor:

Sport

25.08.2019

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna američka teniserka Kris Evert rekla je da veruje da Serena Vilijams može da izjednači rekord Margaret Kort po broju Gren slem titula na US Openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serena Vilijams

Serena trenutno ima 23 titule, jednu manje od Australijanke, a takmičenje na poslednjem Gren slemu sezone počinje duelom sa velikom rivalkom Marijom Šarapovom.

- Meni je ona u Torontu izgledala spremno, mnogo bolje se kretala i servirala. Uz inspiraciju i motivaciju da dođe do 24. titule, ona mora da bude favorit. Ne kažem to sa velikim ubeđenjem, pošto mora da igra najbolje što može sedam mečeva zaredom, a to je sve teže kako ste stariji. Ne budite se uvek spremni za borbu kada ste već 25 godina na turu. Ali, Serena kada igra najbolje je bolja od bilo koje druge teniserke- rekla je Evertova.

Evertova se takođe dotakla 15-godišnje Kori Gof, koja je oduševila na Vimbldonu plasmanom u četvrtu rundu, a dobila je specijalnu pozivnicu za US Open.


- Ne znam da li bi nužno bilo dobro za nju da pobedi na US Openu. Ako nastavi da igra kao do sada, ako bude ostvarivala velike pobede i razvijala svoju igru i bila normalna 15-godišnjakinja, koja čuva svoju privatnost, to bi bila najbolje za nju. Nema sumnje da ima potencijaln za osvajaje Gren slema, pošto smo je videli na Vimbldonu. Ali, oprezna sam jer je izuzetno mlada, a mnogo toga može da se desi između 15. i 20. godine, mentalno, fizički, emotivno- naglasila je legendarna američka teniserka, koja je tokom karijere osvojila 18 Gren slemova.

US Open počinje u ponedeljak i traje do 8. septembra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading