Više od igre: Zašto su zaratile Serena i Maša?

Autor:

Sport

24.08.2019

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo kolo US opena donosi odmah derbi između Serene Vilijams i Marije Šarapove dve velikanke ovog sporta koje su se do sada imale čak 21 okršaj, a osim rivalstva na terenu dosta se pričalo o onome van njega. A evo od kada datira sukob ove dve rivalke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vilijams vs. Šarapova na startu US Opena

Njihovo rivalsto je započeto pre 15 godina kada je Serena slavila u Majamiju rutinskom pobedom bez izgubljenog seta (6:4 6:3), ipak samo nekoliko meseci kasnije "sibirska princeza" je iznenadila čitav svet kada je bukvalno ponizila Amerikanku u finalu Vimbldona (6:4 6:1) i tako postala šampion najprestižnijeg takmičenja sa samo 17 godina.

Serena, poznata kao loš gubitnik, u svlačionici je napravila skandal, jer nije mogla da shvati, kako je mogla izgubi od mlade Ruskinje. Navodnu je u naletu besa rekla:

- Više nikada neću izgubiti od te male ku*ke!

Lepa Maša je iste godine ponovo savladala Vilijamsovu u finalu završnog WTA turnira(4:6 6:2 6:4), a onda je usledila Serenina dominacija, u sledećih 18 mečeva uvek je izlazila kao pobednik.

Ipak, nije samo tenis ono što vezuje ove dve žene, njihovo rivalstvo je pojačao bugarski teniser Grigor Dimitrov.  On je prvo bio sa Serenom, a zatim je neko vreme bio u strastvenoj vezi sa atraktivnom Ruskinjom.

Par je objavio vezu 2013, a ona se završila dve godine kasnije, tu romansu nije dobro podnela njena američka rivalka, koja ju je zbog toga čak i javno prozvala.

- Svaki intervju počinje sa: "Tako sam srećna. Tako sam radosna". To je neviđeno dosadno. I dalje je neće pozivati na kul žurke. I, hej, ako želi da bude sa tipom koji ima crno srce, samo napred - rekla je kao uvek bez dlake na jeziku osvajačica 23 grend slem turnira.

Ovo je sjajna uvertira za prvo kolo poslednjeg  turnira iz velike četvorke u sezoni, retko kada imamo priliku da gledamo ovako jak meč na sam početku, a sigurno je da će da će dve stare rivalku napraviti spektakularan šou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading