Đoković kreće u odbranu titule protiv totalnog "neznanca", a onda mora redom protiv Srba na US Openu!

Autor:

Sport

22.08.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković saznao je protvi koga će otpočeti pohod ka odbrani tutule na US openu. Đoković brani titulu na poslednjem Grend slemu sezone, a pored njega na tom turniru nalazi se još petorica Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta će u prvom kolu igrati protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, sa kojim će se sastati po prvi put u karijeri.

Posle toga očekuje ga duel sa Semom Kverijem ili Huanom Ignasijom Londerom, a u trećoj rundi moguće duel sa nekim od srpskih tenisera.

U najužem delu Novakovog dela žreba nalazi se Janko Tipsarević, koji turnir počinje od domaćeg igrača Denisa Kudle, kao i Dušan Lajović, koji će igrati sa Belgijancem Stivom Darsisom.

Ukoliko obojica pobede u svojim uvodnim mečevima oni će se sastati u drugom kolu, a pobednik njihovog potencijalnog duela ići će na megdan Novaku.

Đoković i u četvrtom kolu može da ide na još jednog Srbina, s obzirom da se u njegovom delu žreba nalaze i Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miomir Kecmanović

Njih dvojica odigraće međusobni duel u prvom kolu turnira u "Velikoj jabuci", ali će ubedljivo najteži mogući protivnik za Đokovića iz tog dela žreba biti Sten Vavrinka, koji igra protiv kvalifikanta na startu turnira.

Što se tiče četvrtfinala, Novak bi mogao da potraži osvetu protiv Rusa Danila Medvedeva, koji ga je porazio u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, dok ga u polufinalu US opena očekuje novi potencijalni blokbaster sa Rodžerom Federerom.

Švajcarac svoj deo turnira počinje protiv još nepoznatog kvalifikanta, a onda ide najverovatnije na tenisera iz BiH Damira Džumhura.

Najteži teniseri sa kojima Rodžer može da se sastane do četvrtfinala su Luka Puj i David Gofan, a u duelu za najbolja četiri očekuju ga ili Miloš Raonić ili Kei Nišikori ili, eventualno, Borna Ćorić, ukoliko ne dođe do iznenađenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading