Sud odlučivao o sudbini Pravoslavne Svetinje Uspenja Presvete Bogorodice: Đokovićevu crkvu izbacuju na ulicu!

Autor: R.V.B.

Sport

22.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravoslavnoj svetinji u koju ide Novak Đoković po svoj prilici je odzvonilo!

Foto: instagram.com/djokernole
Nole i Stefan u crkvi

Sud u Nici sinoć je trebalo da odlučuje po zahtevu da se Crkva Uspenja Presvete Bogorodice, koju su u tom gradu 1920. osnovali Rusi, i srpska zajednica u njoj izbace na ulicu jer su vlasnici građevine u kojoj se nalazi rešili da je prodaju.

Naime, kada je pre dve godine umro dotadašnji vlasnik, njegovih šest naslednika je odlučilo da proda zgradu i odredili su fiksnu cenu od 265.000 evra.

Ako sud u Nici, prema očekivanjima tamošnje javnosti, donese odluku o izbacivanju crkve, to znači da će i srpska zajednica morati da se iseli do 31. avgusta, kada ističe poslednji mesečni zakup od 115 evra.

Upravo je najbolji teniser sveta proteklih godina bio najveći donator crkve koju redovno posećuje, poslednji put je bio i sa sinom Stefanom, ali njegov uticaj sada očigledno neće biti dovoljno jak. Jedino ako on ne kupi zgradu i onda je pokloni crkvi i Srbima u gradu na jugu Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading