Reč legende belog sporta: Nadal jedini može da parira Novaku!

Autor:

Sport

20.08.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni švedski teniser Mats Vilander smatra da je Rafael Nadal jedini koji može da savlada Novaka Đokovića u meču koji se igra na tri dobijena seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal - Novak Đoković

US Open startuje narednog ponedeljka. Uoči početka poslednjeg Gren slema u sezoni ponovo se pokrenula priča o tome koliko mladi teniseri mogu na najvećim turnirima.

- Biću razočaran ukoliko mladi igrači ne uspeju da se domognu polufinala", kazao je Šveđanin. "Na travi vam je potrebno iskustvo, na šljaci određeni stil, ali na betonu nemate nikakvih izgovora. Bar jedan momak iz te nove generacije mora da se probije, ili dvojica... Potrebno nam je da se u polufinalu nađu dva igrača koja se ne zovu Rodžer, Rafa ili Novak - jasan je Vilander.

Titulu u Njujorku braniće najbolji teniser sveta Novak Đoković.

- Rafa je jedini koji može da pobedi Novaka u mečevima koji se igraju na tri dobijena seta. Medvedev bi možda mogao da ga savlada, ali je Nadal najveća pretnja za Đokovića - nastavio je Šveđanin.

Kada je reč o Federeru, tu je Vilander drugačijeg mišljenja.

- Najveća prepreka za njega je ta što će morati da odigra sedam teških mečeva. Mogao bi problem da ima sa nekim ko servira odlično - zaključio je Mats Vilander.

Đoković je ove sezone osvojio titule na Australijan Openu i Vimbldonu, dok je Nadal bio siguran na Rolan Garosu.

US Open na programu je od 26. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading