ATP LISTA: Novakova prednost nad Nadalom se smanjila, još četiri Srbina u top 100!

Autor:

Sport

19.08.2019

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković dočekao je početak nove nedelje na prvom mestu ATP liste, ali sa smanjenom raazlikom u odnosu na prvog pratioca Rafaela Nadala, a sve zbog poraza u finalu Sinsinatija od Danila Medvedeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak je u noći između subote i nedelje poražen od talentovanog Rusa (drugi put za četiri meseca), a budući da je sezonu ranije osvojio turnir u Ohaju, početak ove nedelje je dočekao sa 640 ATP poena manje nego prethodnu.

Đokovićeva prednost u odnosu na Nadala sada iznosi 3740 poena, a ono najvažnije što sledi je poslednji grend slem u sezoni US open, koji počinje naredne nedelje i u kome Novak takođe brani trofej.

 

 

Treći teniser sveta je i dalje Rodžer Federer, ali je zbog neplanirano ranije eliminacije iz Sinsinatija izgubio 510 bodova i zaostaje za Nadalom 995 poena.

Četvrti je Dominik Tim, dok je najveći napredak u odnosu na prošlu nedelju ostvario Danil Medvedev, koji je posle slavlja u Sinsinatiju dospeo sa osme na petu poziciju.

Kada je reč o srpskim teniserima, Dušan Lajović je i dalje na 28. mestu, Laslo Đere je na poziciji 37, dok je Miomir Kecmanović napredovao devet pozicija zahvaljujući dobrim igrama u Sinsinatiju pa je sada 49. na ATP listi, a Filip Krajinović je 51. igrač sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading