Kiz osvojila Sinsinati!

Autor:

Sport

18.08.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka teniserka Medison Kiz osvojila je najveću titulu u karijeri, pošto je u finalu Sinsinatija savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7:5, 7:6 (5).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Svetlana Kuznjecova i Medison Kiz

Amerikanka je u oba seta gubila sa 5:3, ali je nije odustajala pa je ostvarila prvi trijumf u Ohaju.

Kiz je u Sinsinatiju stigla do drugog pehara ove sezone, petog u karijeri. Sa ovom pobedom, 24-godišnjakinja je obezbedila i povratak u Top 10.

Iako je Kuznjecova imala bolji procenat servisa, u ključnim momentima je Kiz bila bolja, pa je meč završila sa 13 as udaraca.

Ipak, Ruskinja je bolje počela meč, napravila je brejk na početku, pa je imala i 5:3. Servirala je Sveta potom i za set, ali je u desetom gemu doživela brejk. Amerikanka je iskoristila priliku, preuzela je inicijativu i došla je do seta.

Drugi je bio vrlo sličan prvom. Uz brejk je povela Kuznjecova sa 5:3, da bi opet servirala za set. Ipak, u tom gemu je Kiz opet uspela da joj uzvrati. Usledila je velika borba kroz tajbrejk, da bi na posletku Medison iskoristila drugu meč loptu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading