Francuz priznao: Novak mi pravi više problema nego Rafa i Rodžer!

Autor:

Sport

08.08.2019

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski teniser Rišar Gaske mučio se cele sezone. Doživeo je pad na listi i čini se da tek u Montrealu pokazuje stari sjaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rišar Gaske na US Openu 2018. godine

U prve dve runde Rodžers kupa pobedio je sunarodnika Benou Pera, potom i Japanca Keija Nišikorija i u osmini finala igra sa Robertom Bautistom Agutom.

Gaske je tokom karijere često imao priliku da igra protiv igrača vodeće trojke, Đokovićem, Nadalom i Federerom, ali bez mnogo uspeha. Od Nadala je izgubio svih 16 mečeva, od Novaka 13 od ukupno 14, a od Federera 18 od 20.

Kada su ga pitali da kaže protiv koga mu je bilo najteže da igra, nije imao dilemu.

- Federer i Nadal su mi zadali manje problema. Mislim da je Novak jači od mene u oba osnovna udarca, udara lopticu dosta ravno. Moj bekhend ne može da mu naudi uopšte, a to je oružje koje često koristim protiv drugih tenisera. Novak takođe dobro servira - kaže Gaske.

Mnogi su mu zamerali da ne dobija dovoljno taj-brejkova.

- Jasno je da ih ne dobijam kao Nadal ili Federer, ali dešava se da čak i Rodžer izgubi tri taj-brejka sa Đokovićem. Malo ko je to očekivao - dodao je Gaske.

Kako će biti sa Špancem nije želeo da prognozira.

- Posle dužeg vremena igram na betonu, mislim da nisam igrao od Pariza prošle godine. Nije lako, trudim se da budem spreman, važno je pobeđivati - rekao je Gaske, trenutno 66. na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading