Hrvat se poklonio Novaku: Da igram na vrhunskom nivou, bio bih iza neprikosnovenog Đokovića!

Autor:

Sport

08.08.2019

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniser Marin Čilić je 2014. godine osvojio Ju Es open. Bile su to dve neverovatne nedelje za Čilića, koji je tada igrao najbolji tenis u karijeri. Ipak, priznaje da bi pored Novaka Đoković teško mogao da stigne do prvog mesta i kada bi konstantno igrao na tako visokom nivou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Marin Čilić

Hrvatski teniser prošao je prvo kolo Rodžer kupa, bio je bolji od kvalifikanta Kana sa 6:3, 7:6, pa se prisetio 2014. godine i sjajne dve nedelje u Njujorku. Kaže, kada bi uvek igrao tako, možda bi bio prvi na svetu, eventualno drugi iza Novaka Đokovića.

- Kao igrač uvek napredujete i radite na sebi, ali mislim da sam od polovine 2016. godine mnogo konstantniji što se tiče te vrhunske igre. Ta 2017. je bila fenomenalna, kao i početak 2018, tako da sam uspeo da povežem veći deo godine, a da stvarno igram na vrhunskom nivou. Ju Es open 2014. je bio specifičan, dve nedelje sam igrao najbolji tenis u karijeri i da tako igram stalno, verovatno bih bio prvi na svetu. Eventualno drugi iza Đokovića koji je, ipak, neprikosnoven - rekao je za Sportklub Marin Čilić.

Osvajač Ju Es opena iz 2014. nema dobru tenisku godinu. Ispao je iz deset najboljih na svetu i trenutno je 16. igrač na ATP listi. 

Inače, Đoković i Čilić odigrali su 19 međusobnih mečeva, a Hrvat ima samo dve pobede, 2016. godine je trijumfovao na mastersu u Parizu, a prošle sezone u Kvinsu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading