Rosi ishvalio Federera, a za Novaka rekao...

Autor:

Sport

06.08.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Moto GP vozač Valentino Rosi kaže da je teniser Rodžer Federer jedan od njegovh heroja i da mu je teško pao poraz Švajcarca od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

- Gledam Rodžerove mečeve već dugo, on je jedan od mojih junaka. Poznajemo se, nekada se dopisujemo. Malo sam stariji od njega, ali ni on više nije mlad. Ipak, i dalje je u vrhu - kaže 40-godišnji Rosi za Blik.

Na pitanje da li je gledao finale Vimbldona, Italijan odgovara:

- Oh, da. Mnogi moji prijatelji su Rodžerovi navijači, pa često gledamo mečeve zajedno. Vikali smo tokom finala Vimbldona, velika je katastrofa poraz posle dve meč lopte. Đoković je kao zid. Kada je reč o stilu, i dalje mislim da je Rodžer najveći u istoriji, lepo je gledati ga kako igra.


Rosi ističe da je strast ključ dugovečnosti u vrhunskom sportu.

- Mislim da je isto i za Rodžera – uprkos tome što ima 38 godina, Rodžer i dalje uživa u tenisu. Neki sportisti igraju radi novca, drugi jer su talentovani, a treći jer su zadržali strast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading