Kirjos u spektaklu spasao meč loptu i dobio Cicipasa za plasman u finale Vašingtona!

Autor:

Sport

04.08.2019

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac Nik Kirjos je ponovo napravio šou na terenu u polufinalu Vašingtona protiv Stefanosa Cicipasa i slavio sa 6:4, 3:6, 7:6 (7). U finalu turnira igraće protiv Rusa Danila Medvedeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kirjos na Medvedeva u finalu u Vašingtonu

Kirjos će tako igrati za svoju šestu titulu u karijeri, a drugu u 2019. pošto je martu slavio na turniru u Akapulku.

U meču sa Cicipasom, koji je trajao 128 minuta, dobio je prvi set u velikom stilu, šaljući razorne servise i igrajući izvanredno na mreži, ali je Cicipas, koji se žalio na povredu butine, ipak uspeo da se podigne u nastavku i dobije drugi set sa 6:3.

U setu odluke nije bilo brejka, a u taj-brejku, Kirjos je poveo sa 5:1, međutim uz pet poena u nizu, Cicipas je stigao do meč lopte.

Kirijos je servis vinerom uspeo da neutrališe opasnost da bi na 8:7 konačno uspeo da dobije poen i plasira se u finale.

- Bila je ovo jako dobra nedelja. Možda jedna od najboljih turnirskih nedelja u mom životu. Uživao sam ovde u vašingtonu, bilo je baš zabavno. Publika je bila sjajna, ali uz sve to, radim i prave stvari na terenu. Imam istu rutinu svakog dana. Pokušavam da napredujem, isplaćuje se. Posle pet dana uzastopnog igranja, zadovoljan sam sobom- rekao je Kirjos.

Medvedev je lako došao do finala, Rusu je bilo potrebno svega 56 minuta da pobedi Nemca Petera Gojovčika sa 6:2, 6:2.

- Kad igramo Nik i ja, uvek odlučuju nijanse, očekujem da i ovog puta bude neizvesno. Pokušaću da budem jak na riternu, to će biti ključno, videćemo šta će biti- rekao je Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading