Toni Nadal opleo po svima: Mladi su nesposobni, publika ne vidi ništa

Autor:

Sport

28.07.2019

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafe Nadala potpuno je iskren. On je otkrio razlog zašto su Rafa, Rodžer Federer i Novak Đoković uspeli da stignu do toliko velikog broja trofeja.

Toni Nadal

- Bjern Borg, Džon Mekinro i Džimi Konors su bili veliki šampioni. Zajedno su osvojili 26 Gren slem titula. A onda pogledate Rodžera, Rafu i Novaka koji imaju ukupno 54. To je više nego duplo. Jasno je zašto ih mnogi smatraju najboljima svih vremena. U svakom slučaju, smatram da su njih trojica imali i sreće da je generacija koja je stigla posle njih nesposobna da ih ugrozi - rekao je Nadal.

On se osvrnuo i na današnji tenis.

- Tenis postaje veoma brz, morate da udarate lopticu rano i jače. Zbog toga bih radije gledao stoni tenis. Publika se ne žali jer ne vidi ništa, a nisu toliko pažljivi na detaljima. Radije bih gledao stil kakav imaju Federer, Gaske, Rafa i Đoković jer oni trče, napadaju i brane se, u odnosu na ostale koji jako udaraju lopticu, a ne kreću se kako treba. Samo treba prestati sa razvojem loptica i podloga - zaključio je on.

Kako sada stvari stoje, velika trojka će na svoj konto upisati još mnogo trofeja, a veliko je pitanje kada će mladi teniseri moći da ih ugroze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading