Da je Novak čovek... Vedrana Rudan ljuta na Đokovića: Evo šta je književnica zamerila svetskom broju jedan!

Autor:

Sport

27.07.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, poznata po svom oštrom jeziku, u najnovijoj kolumni koju je objavila na svom blogu, osvrnula se na najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića. U kolumni koja je pisana ironičnim tonom, Rudanka je Đokovića nazvala lažovom, a način ishrane koji Đoković propagira ne efikasnim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/youtube
Novak Đoković i Vedrana Rudan

Njen tekst vam prenosimo u celosti:

- Đoković je bio moj heroj. Ne razumem se u tenis. Pojma nemam što je taj- brejk, ne znam ni šta je set, ni tri meč lopte. Ja gledam Đokovića samo da bih videla kako na kraju diže u vis trofej. Uživam kad oni kreteni Englezi pate dok on lopticu svom snagom ubacuje u drugu meč loptu.

Ni jedan teniski komentator ne spominje činjenicu da je engleska kraljevska porodica skup nacista, da je onaj Filip koji će uskoro slaviti dvestoti rođendan obožavao Hitlera. Svi su oni Nemci koji su sami sebe proglasili Englezima. Nemaš ti razlike. To bi trebalo svaki put reći kad Đoković igra u zemlji u kojoj ima više noževa nego stanovnika.

Oni koji ga vole, ja ga više ne volim, moraju znati da je imao pravo kad im je u Vimbldonu rekao, je*o vam pas mater. Meni bi bilo draže da je rekao, je*o vam Elizabetin pas Filipa, ali, jebiga. Bolje išta nego ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Zašto više ne volim Đokovića? Žena sam koja je pre Vimbldona imala sitnih problema s telesnom težinom. Svi znate kako Đoković izgleda, ali ja nisam znala čime se hrani. Zato sam zaguglala “Đoković prehrana” i saznala kako na metar devedeset imati osamdeset kilograma. Među nama, ja sam pre Vimbldona na mojih metar sedamdeset i sedam imala osamdeset kilograma. Veselilo me što me brojka 80 čini bliskom Đokoviću, ipak… Mislila sam, ako poslušam Đokovićeve predloge, ima ću… Ima ću… Jedno šezdeset. To je lepa, okrugla brojka.

Noletov recept za stas je vrlo jednostavan. Jesti bez glutena, jesti ribu, avokado, bademe, Manuka med…

Krenula sam. Manuka med, kilogram 600 kuna, svako jutro dve ogromne kašičice. Avokado, komad 20 kuna, svaki dan jesti salatu od avokada. Krekere bez glutena, 200 grama 17 kuna, mazati maslacem,ekološki uzgoj, 30 kuna. Dnevno sam jela tri kutije krekera debelo premazanih Roomboterom da mi se ne pokvari jer ima kratak rok trajanja. Između obroka grizla sam bademe, ekološki uzgoj, sto grama 20 kuna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Za ručak bih pojela konzervu tune, 30 eura, kupili smo je u Trstu u posebnom dućanu za tenisere i obožavatelje. U vreloj sam vodi tri minute kuhala ryžove nudle, bez konzervansa, 240 grama 15 kuna. Jako volim testeninu pa sam jela i Noodles buckwheat sweet potato, terra sana, positive eating, gluten free bio organic, 250 grama, 34 kune. Dnevno bih pojela 500 grama glutenfree ili glutenfrei noodles. Kupali su se u glutenfree umaku od bademovog maslaca.

Srećom, muž mi je skrenuo pažnju da Đoković jede ribu, ali ne Gotovinine orade iz uzgoja nego one koje slobodne plivaju na pučini. Kilogram 200 kuna. Strašno sam se razljutila kad sam čula da neki koji na pijaci prodaju ribu najpre skoče u Špar, tamo kupe orade po 65 kuna, kad je petak, mi smo katolička zemlja, a onda ih na pijaci prodaju po 200 kuna jer smo mi i lopovska zemlja. I još se kunu na pokojnu mater da su te orade gluten free.

Na Đokovićevoj dijeti izdržala sam dve nedelje. Je*eš Đokovićevu dijetu kad dnevno na težini dobijaš jedan kilogram. Želela sam izgledati vitka poput štapa, a danas sam na sniženju kupila letnju haljinu za žene u devetom mesecu trudnoće. Da je Đoković zaista častan čovek poslao bi mi lopticu sa potpisom, ja bih je prodala preko Njuškala i pokrila minus na kartici koga sam napravila trošeći na avokado i bezglutenske škampe.

Sin mi je rekao da je to zato jer ne igram tenis. Ali ja nikad nisam igrala tenis! Ja ne želim igrati tenis! Ja sam želela smršavitiiiiiiiiiiiiiiiiii! Preko smršaviodmah.com oglasila sam prodaju tegle Manuka meda za 400 kuna, možda se neko uhvati. Sa Đokovićem sam prekinula svaku vezu - poručila je Rudanova Novaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mala

28.07.2019 08:32

Ha ha ha ha.... Super je Vedrana!