Nina jednom pobedom preskočila 30 mesta na listi

Autor:

Sport

23.07.2019

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Nina Stojanović uspešno je startovala na turniru u letonskom gradu Jurmali.

RepublikaFoto: Starsport
Nina Stojanović

Dvadesetdvogodišnja kvalifikantkinja, trenutno 209. igračica sveta, napravila je veliko iznenađenje pošto je u prvom kolu eliminisala Beloruskinju Aiaksandru Sasnovič 4:6 6:3, 6:4 za nešto manje od dva časa igre.

Stojanovićeva će se u narednoj rundi sastati sa kvalifikantkinjom iz Argentine Paulom Ormaečeom, kojoj je Slovakinja Kristina Kučova predala meč u drugom setu kod rezultata 6:4, 4:1.

Srpkinja je u šestom gemu prvog seta prva došla do brejka za 4:2, ali do kraja tog dela meča više nije osvojila nijedan gem. Stojanovićeva je i u drugom setu povela 2:0, Sasnovič je odmah vratila brejk, ali još jedan oduzet servis za 4:2 bio je dovoljan da izjednači na 1:1.

 

Beloruskinja je u odlučujućem setu povela sa 3:0 uz brejk, ali je Stojanovićeva zaigrala mnogo odlučnije, dva puta je oduzela servis protivnici i preokrenula na 5:4, a u poslednjem gemu je spasila dve brejk lopte pre nego što je iskoristila prvu meč loptu za jedan od najvažnijih trijumfa u karijeri.

Ovom pobedom je stigla do osmine finala, a očekuje je napredak na WTA listi od minimum 30 mesta, što će značiti da će biti makar 180. teniserka sveta.

Prvi nosilac u Jurmali je Anastasija Sevastova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading