FINALE US OPENA: Nadal - Anderson

Autor:

Sport

09.09.2017

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Rafael Nadal i 32. na ATP listi, Kevin Anderson iz Južne Afrike, boriće se u finalu za titulu na US Openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Favorit u finalu: Rafael Nadal

Nadal je preokretom protiv Argentinca Huana Martina Del Potra 4:6, 6:0, 6:3, 6:2 izborio šansu da se bori za svoj treći trofej u Njujorku, dok je Anderson na sličan način savladao Španca Pabla Karenja Bustu 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 i otišao u svoje prvo gren slem finale u karijeri.

Nadal ima priliku da dođe do 16. gren slem titule i približi se rekorderu Rodžeru Federeru (19), dok je 31-godišnji Anderson ostvario najveći uspeh jer je prethodno na najvrednijim turnirima stigao do četvrtog kola.

Treba napomenuti da je Argentina Huan Martin Del Potro izjavio da nije sreman za polufinalni meč ali je i pored povrede uspeo da dobije prvi set, dok se Španac nije razgoropadio i ubedljivo slavio u naredna tri.

Otvoreno prvenstvo SAD igra se za nagradni fond od 20,1 milion dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading