US Open pomerio granice: Rekordan nagradni fond u istoriji Gren slemova!

Autor:

Sport

19.07.2019

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori US Opena saopštili su da su povećali nagradni fond za osam odsto. To znači da će on ove godine iznositi preko 57 miliona dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poslednji Gren slem u sezoni tako je postavio novi rekord.

Kako se navodi, šampioni u obe konkurencije zaradiće po 3.850.000 dolara. Za one koji trijumfuju u dublu predviđen je ček od po 740.000 dolara. To je najveća nagrada koja će šampionima pripasti ne samo u istoriji US Opena, već na Gren slemovima uopšte.

I oni koji izgube u ranijim fazama takmičenja zaradiće više novca. Tako će igrači koji izgube u prvom kolu dobiti 58.000 dolara. Zanimljivo, za poraz u drugoj rundi dobija se 100.000 dolara, što je bio ukupni nagradni fond US Opena 1968.

Nagradni fond je povećan i za kvalifikacije i to za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

US Open je obezbedio i po 500.000 dolara za programe WTA i ATP koji nastoje da pomognu igračima, uključujući i obezbeđivanje penzije.

Četvrti Gren slem u sezoni na programu je od 26. avgusta do 8. septembra, a titule će braniti Novak Đoković i Naomi Osaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading