Mali narod, a veliko srce: Evo šta veže Đokovića, Makrona i Baju Malog Knindžu!

Autor:

Sport

16.07.2019

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dana, dva istorijska trenutka - najpre je u nedelju Novak Đoković po peti put osvojio Vimbldon, a zatim je u ponedeljak franuski predsednik Emanuel Makron došao u posetu Srbiji, 18 godina pošto je neki šef ove države posetio našu zemlju. I šta je Makron prvo uradio kad je stupio na tlo Srbije? Pa čestitao nam je pobedu Đokovića na Vimbldonu!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, youtube.com/BMK Official Channel, Tanjug/AP
Emanuel Makron, Baja Mali Knindža i Novak Đoković

Počelo je sve sa sportom, a onda su na red došle državničke stvari, kada je, između ostalog, predsednik Francuske govorio i o francuskim i o srpskim srcima. Što bi rekao neko - mali narod, a veliko srce - i eto pravog vremena da se podsetimo kako je upravo takve stihove pevao…

Još daleke 2012. godine popularni pevač Baja Mali Knindža posvetio je pesmu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koja započinje baš tim divnim stihovima: "Ponovo nas ogrijalo sunce, mali narod, a veliko srce".

Najbolji teniser sveta u nedeljnom finalu kao da je igrao po Bajinim stihovima. Nije se predavao ni u jednom trenutku, pa i kada se činilo da je kraj veoma blizu. Proradio je taj srpski inat u Novaku, na koji odgovor nisu imali Federer, ni sramna britanska publika..... Mali narod, a veliko srce!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading