Nikad se neće promeniti, navijači besni na Vilandera: "Federer je izgubio zbog novog pravila!"

Autor:

Sport

15.07.2019

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo smo se zabrinuli za Matsa Vilandera, dugo je hvalio Novaka Đokovića, ali ne brinite, sve je u redu, ponovo je onaj stari!

Mats Vilander

Dežurni kritičar prvog tenisera sveta opet je navukao gnev Novakovih navijača i to komentarišući finale Đokovića i Federera u Londonu. 

Nole je u strašnom meču pobedio velikog rivala i celom svetu je jasno da je Srbin najbolji, ali niko to ne sme i da kaže. Svi traže dlaku u jajetu, pa tako i Mats. 

Smeta mu to što se peti set nije igrao po starim pravilima, bez taj brejka. U tim okolnostima, kaže Vilander, Švajcarac bi imao daleko veće šanse da uzme trofej. Tačnije, promene su dobre samo ako odgovaraju Federeru, inače...

RepublikaFoto: Starsport
Mats Vilander

- Taj-brejk na 12:12 nema smisla. Naravno, što više drame, to bolje za nas navijače, ali onda je mogao i na 6:6 da se igra taj-brejk. Slažem se sa Petom Kešom da bi u finalu peti set trebalo da se igra kao nekad. U tenisu nije isto kao u košarci - tamo je svaki koš poen. Federer je očigledno jači kada se tenis igra po starim pravilima - rekao je Vilander za švajcarski portal srf.

Federer jer imao šansu, dve meč lopte, ali ih nije iskoristio, tačnije Novak se za sve pitao. 

- Kod prve, napravio je taktičku grešku. Prethodno je odservirao dva asa, pokušao je i treći. Trebalo je da traži dugu razmenu posle Novakovog "slajsa", i tako bi svakako došao do prilike da diktira "reli", bilo forhendom ili njegovim najjačim oružjem bekhendom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading